| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 12 de juny de 2024


divendres, 5 de gener de 2007
>

S'entrega el conductor del 4×4 que es va enfilar per les escales de la Catedral

El noi, que no ha estat detingut, s'ha ofert a pagar de la seva butxaca els danys causats

TURA SOLER MARC BATALLER. Girona
El conductor del 4×4 que la matinada de dissabte es va enfilar per les escales de la catedral de Girona i hi va fer destrosses als graons es va presentar ahir voluntàriament a la seu de la Policia Municipal de Girona i es va oferir a pagar els danys ocasionats. De fet, la policia ja estava convençuda que el jove que ahir es va entregar era el responsable de la gesta nocturna però no havia pogut provar amb certesa irrefutable que el 4×4 que va quedar enregistrat amb matrícula i tot en una càmera del Barri Vell fos el mateix que es veia, parcialment, quan pujava les escales de la Catedral, captat per les càmeres de l'Audiència. El jove no ha estat detingut.


+ Un escombriaire neteja les restes dels graons trencats, dissabte a la matinada. Foto: MIQUEL RUIZ
El jove conductor es va presentar ahir a la tarda a les dependències de la Policia Municipal del carrer Bacià acompanyat del seu advocat, el lletrat Carles Monguilod. El noi, d'una solvent família gironina, va admetre que era el conductor del Jeep Wrangler curt de color vermell i la capota fosca que va erosionar els graons de les escales de la Catedral quan hi va pujar la nit del divendres al dissabte passat. El jove va explicar a la Policia Municipal que havia estat fora de viatge a l'estranger i que, ahir, quan va tornar, va saber que se l'estava buscant per això i es va anar a presentar immediatament. El jove va relatar que tot va començar quan era amb un grup d'amics en un bar del davant de la Catedral i van comentar que històricament hi havia gent que s'havia enfilat en cotxe per les escales de la Catedral. Llavors, el jove es va decidir a prova-ho ell amb el seu 4×4. Va pujar tots els graons fins a dalt i després va baixar pel carrer. El noi va dir que li sabia greu i que no era conscient que hagués malmès els graons, i es va oferir a reparar el dany, personalment si fa falta. Tot i que el vehicle encara no va a nom seu perquè l'acabava de comprar, està degudament assegurat. Arran de la confessió del jove, la policia li va prendre declaració en presència del seu advocat i entregarà les diligències al jutjat que ja instrueix la causa oberta a partir de la denúncia per danys que va presentar en el seu moment. Monguilod ha anunciat que, en nom del seu client, ara compareixerà formalment a la causa judicial i oferirà el patrimoni del jove per fer front a les despeses de reparació dels esglaons que van quedar malmesos.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>S'entrega el conductor que es va enfilar per les escales de la Catedral

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.