| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 8 d'agost de 2022


dijous, 4 de gener de 2007
>

Maresme. Els veïns de l'Havana reclamen que el Camí Ral de Mataró sigui una rambla

L'associació ha fet arribar a l'Ajuntament una extensa diagnosi sobre les mancances del barri

LLUÍS MARTÍNEZ. Mataró
Els veïns de l'Havana de Mataró no volen ser menys i també reclamen una nova rambla com la que ha estrenat Cerdanyola, a l'avinguda Puig i Cadafalch, i Rocafonda, a la ronda Rafael Estrany. La iniciativa és només una de les 158 que l'associació de veïns ha recopilat en un extens document que analitza les mancances del barri, però que també dóna solucions. El Camí Ral és actualment un dels eixos principals de la zona i, a més de botigues, s'hi concentren alguns equipaments com ara el CAP i l'escola Anxaneta. A més d'ampliar les voreres, es proposa mobiliari urbà nou i millorar els espais verds de la plaça de l'Havana.


+ El barri de l'Havana de Mataró és una de les entrades a la ciutat des de l'N-II.

Si bé alguns trams del Camí Ral de l'Havana són nous de trinca, d'altres tenen les voreres molt estretes i deteriorades, sobretot entre el carrer Hospital i Can Marfà. El president de l'associació de veïns, Joan Salrach, explica que el carrer, a més de ser una de les entrades a la ciutat, és el principal eix comercial del barri. La intenció és potenciar el passeig i que els vianants puguin anar a peu sense interferències fins al centre de Mataró.

L'Havana és un dels llocs que més canvis té a la vista perquè les antigues fàbriques aniran a terra per fer-hi nous habitatges. «Els propers anys el barri es veurà sotmès a un creixement immobiliari i demogràfic important i es tracta d'avançar-se i dissenyar el barri del futur», afirma Salrach.

La millora del Camí Ral és només una de les 158 propostes que inclou el treball i que s'emmarca en el pla integral que l'Ajuntament està impulsant al centre històric, a l'Eixample i a l'Havana. Els veïns també volen que l'avinguda del Maresme, la via paral·lela a l'N-II, sigui un petit bulevard, on es potenciïn les activitats econòmiques i comercials. A més de constatar el dèficit de zones verdes al barri, també es demana la millora de la cèntrica plaça de l'Havana i de la que hi ha davant de l'ermita de Sant Simó. En aquesta última es proposa eliminar el tram de carretera que separa el parc de l'ermita per crear un gran espai d'esbarjo. Pel que fa al transport públic, els veïns també l'assenyalen com un dels més mal comunicats de la ciutat, per aquest motiu creuen que caldria introduir una nova línia d'autobús que els unís millor amb Cerdanyola i Peramàs.

Joan Salrach admet que la mancança d'equipaments es resoldrà amb la construcció de dues escoles de primària i una bressol i amb la remodelació prevista que es farà a l'entorn de l'antiga fàbrica Martorell Batlle, on a més de pisos el barri guanyarà un nou aparcament subterrani i un centre cívic. «Esperem, però, disposar també d'una zona esportiva aviat perquè no en tenim cap», hi afegeix. NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. Refer el carrer sencer

>Reclamen que el Camí Ral de Mataró sigui una nova rambla

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.