| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 21 de juny de 2024


diumenge, 31 de desembre de 2006
>

Un 4×4 puja fins a la catedral de Girona per les escales i trenca uns quants graons

La Policia Municipal busca l'autor o autors de les destrosses

MARC BATALLER. Girona
Un 4×4 va decidir ahir a la matinada pujar pel dret fins a la catedral de Girona. Per estrany que sembli, el cotxe va enfilar la plaça de la Catedral i va continuar amunt per l'escalinata fins a arribar a la porta. Al matí, la Policia Municipal es va adonar de la bretolada i va comprovar que hi havia uns quants graons trencats.


+ Ahir al matí, les destrosses, sobretot en els primers escalons, eren ben visibles. Foto: MIQUEL RUIZ

Ahir al matí, un membre de la brigada municipal s'afanyava a netejar les restes dels escalons trencats, mentre al seu voltant desenes de turistes fotografiaven la catedral sense saber ben bé què passava. Els graons més malmesos són els més propers a la plaça de la Catedral i segurament es van trencar quan el cotxe intentava pujar i les rodes li lliscaven. El material dels escalons té un component arenós i, per tant, quan el vehicle feia força era més fàcil que es trenqués.

Tot indica que la bretolada es va cometre de matinada. Un cotxe 4×4 (o també podria ser un quad) va començar a pujar per les escales des de baix de la catedral fins a la porta. Durant la seva esbojarrada cursa va escantonar una desena de graons i després va fugir. Aquesta és la reconstrucció dels fets que fa la Policia Municipal, perquè a l'hora de tancar aquesta edició encara no havien trobat els culpables i, per tant, no se sabia amb exactitud com havia anat tot. La policia, però, es va assabentar del fet ahir al matí quan va veure els graons trencats. Ben bé al mig de l'escalinata, també hi ha marques de vehicles. Els agents van comprovar que el vehicle tenia un eix petit, perquè no hi havia gaire distància entre les roderes.

Ara s'hauran de revisar les càmeres de seguretat que hi ha a la zona per comprovar si han captat alguna imatge nítida del cotxe.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.