| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 17 d'abril de 2024


diumenge, 31 de desembre de 2006
>

Batasuna no dóna el procés per trencat i diu que ara és més necessari que mai

Responsabilitza de la «preocupant» situació el govern espanyol i se solidaritza amb tots els afectats

DOLORS BELLÉS.
L'esquerra independentista basca no dóna per trencat el procés de resolució del conflicte que va iniciar-se amb la declaració d'alto el foc d'ETA del 24 de març passat, sinó que el considera més necessari que mai. Així ho va afirmar el dirigent de Batasuna Arnaldo Otegi, que va dir també que la seva formació manté oberts tots els canals de comunicació i que en els pròxims dies presentarà diverses iniciatives per impulsar el diàleg. Tot i que no va condemnar directament l'atemptat, sí que es va solidaritzar amb els afectats, i va responsabilitzar el govern espanyol de la «preocupant» situació, «per no haver fet ni un sol gest en aquests nou mesos».


+ Els bombers, a l'aparcament de la T-4. Foto: EFE
En una compareixença pública en un hotel de Sant Sebastià, el portaveu i membre de la mesa nacional de Batasuna va afirmar que des del punt de vista de l'esquerra independentista basca el procés no s'ha trencat, i no només no s'ha trencat sinó que és més necessari que mai. Per aquest motiu va fer una crida a la responsabilitat i a la seriositat. Otegi, acompanyat per altres dirigents de Batasuna, va iniciar la compareixença expressant la solidaritat de l'esquerra independentista amb tots els afectats, però no va condemnar l'atemptat com li havien reclamat que fes tant el govern basc com les altres forces polítiques. Segons Otegi, el que va passar ahir a madrid, si se'n confirmar l'autoria d'ETA, «no ens torna a la situació anterior al 24 de març», data de l'entrada en vigor de l'alto el foc declarat dos dies abans per ETA. El portaveu de Batasuna va recordar que l'esquerra independentista basca feia mesos que advertia que en la situació en què estava el procés no es podia superar el conflicte. Arran d'això i de les crides a fer passos per desbloquejar la situació, va dir Otegi, el govern espanyol es vanagloriejava d'haver fet menys que el PP durant la treva de 1998. Així, Otegi va responsabilitzar de la «preocupant» situació el govern espanyol, per no haver fet ni un sol gest en aquests nou mesos, i en aquest punt va recordar la situació tan greu del pres bas Iñaki de Juana Chaos, que, segons va advertir, podria morir en qualsevol moment. Va insistir en la necessitat que el procés ha de tenir unes bases sòlides, «que si ja s'havien posat no s'han complert, i que si no estaven fixades han d'establir-se». En aquest punt va mantenir que el procés està bloquejat, i pel seu compromís amb el procés va fer una crida a totes les parts implicades a demostrar el seu suport a la iniciativa de pau amb fets i no només amb paraules. Així, va anunciar la presentació en els pròxims dies per part de Batasuna de diverses iniciatives per impulsar el diàleg.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Zapatero ordena la «suspensió» del diàleg amb ETA després de l'atemptat a Barajas

>Els bombers busquen dos cossos entre les runes

>Rajoy es mostra insatisfet amb la declaració de Zapatero i creu que no és el moment d'ambigüitats

>El primer en nou mesos

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.