| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 16 d'abril de 2024


divendres, 29 de desembre de 2006
>

Maresme. La CUP qualifica la política urbanística del govern de Mataró de «presa de pèl» en una visita guiadaA.G.. Mataró

+ El cap de llista, Xavier Safont-Tria (CUP), a l'exposició. Foto: A.G.

L'exposició Mataró millora, millora Mataró, promoguda pel govern municipal, va servir ahir a la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) per denunciar «la política especulativa del tripartit de Mataró». El nou cap de llista, Xavier Safont-Tria, va criticar el nou model de ciutat que es vol crear amb el creixement de les zones d'Iveco-Pegaso i Tecnocampus. «Ningú ha preguntat als mataronins si volíem arribar als 150.000 habitants», va dir Safont-Tria. La visita guiada es va fer precisament ahir, dia dels Sants Innocents. «No volem que ens prenguin el pèl», va afegir.

La CUP denuncia que els principals motors econòmics de la ciutat són la construcció i els serveis. Pel grup independentista, aquests dos sectors no podran absorbir tota la demanda de feina, a més de la precarietat laboral que presenten. Safont-Tria considera que en els propers anys Mataró viurà un «creixement desmesurat». «Cada vegada ens anem menjant més territori, no hi haurà lloc per als equipaments i finalment destrossaran les Cinc Sènies, la zona agrícola més gran de Mataró», va afegir el nou candidat. «La política especulativa del govern municipal és en detriment de la qualitat de vida dels ciutadans.»

Safont-Tria defensa que Mataró pugui continuar tenint productes de la pagesia frescos cada dia: «A hores d'ara això ja comença a ser un luxe.» La CUP critica que l'empresa pública PUMSA «guanyi diners a costa de menjar-se el territori públic». La formació independentista també va criticar la poca participació ciutadana que hi ha hagut a l'hora d'organitzar aquesta exposició: «La ciutadania hi té molt a dir i només ens hi deixen venir com a espectadors.» I va recordar la reacció dels veïns del barri de Cirera, que van editar tríptics per rebatre la informació de l'exposició. La visita guiada va reunir una cinquantena de persones.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.