| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 3 de març de 2024


dijous, 28 de desembre de 2006
>

El terrorisme repunta i torna a ser la tercera preocupació dels ciutadans, segons el CISD. BELLÉS.

La preocupació dels ciutadans pel terrorisme ha tornat a augmentar, segons recull l'últim baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) corresponent al mes de novembre, en ser citat per un 25,4 per cent dels enquestats i situar-se com a tercera gran preocupació dels ciutadans, darrere de la desocupació (40,1%) i la immigració (40%).

A partir de l'estiu, el terrorisme va baixar al quart lloc dels principals problemes dels ciutadans, en ser citat només per un 18% com un tema preocupant en l'estudi del CIS de setembre i per un 18,9% en el d'octubre, mentre que la immigració encapçalava la llista de preocupacions de tots dos informes amb un 59% al setembre i un 49% a l'octubre. El baròmetre difós ahir corresponent al mes de novembre i que va fer-se entre el 18 i el 24 d'aquest mes, després del robatori d'armes a l'Estat francès per part d'ETA, el terrorisme torna a aparèixer com un dels principals problemes de la ciutadania en passar del quart lloc en què es trobava els dos mesos anteriors al tercer. El quart lloc l'ha passat a ocupar ara l'habitatge, que ha passat del 30,3% del sondeig d'octubre a un 25,1%; el cinquè lloc de la llista de preocupacions l'ocupa la inseguretat ciutadana amb un 20,5%, la qual cosa també suposa un descens en la preocupació per aquest tema respecte al mes de maig, quan va arribar a ocupar el tercer lloc de la llista. Pel que fa a les habituals preguntes sobre la situació política i econòmica, els enquestats es mostren més optimistes que fa un mes. Així, un 25,6% opina que l'escenari econòmic és «bo» o «molt bo» respecte del 24,2% que ho pensava a l'octubre, mentre que els que el veuen «malament» o «molt malament» sumen un 25,3%, quan el mes passat eren un 27,8% que opinaven així.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.