| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 31 d'octubre de 2020


diumenge, 24 de desembre de 2006
>

La URV és la 4a universitat catalana i la 21a de l'Estat pel que fa al nombre d'articles publicats

Són els resultats de l'informe de visibilitat científica de la universitat

M.C.. Tarragona
Durant aquest any la Universitat Rovira i Virgili (URV) s'ha consolidat en el quart lloc de les onze universitats catalanes pel que fa al nombre d'articles publicats per professors i investigadors en revistes científiques, i pel que fa al rànquing estatal se situa en la posició número 21 de les 79 que hi ha. L'informe de visibilitat científica de la universitat la situa també en un bon lloc pel que fa a les cites que es fan dels articles publicats per la universitat i en la seva presència arreu del món.


+ Imatge de Químiques, d'on surten part dels articles. Foto: A.S.

El rector de la URV, Xavier Grau, va destacar els bons resultats de la producció científica de la URV, «sobretot si es té en compte la mida de la universitat», i la seva presència en els primers llocs dels rànquings pel que fa al nombre d'articles publicats i a les citacions que es fan d'aquests articles. Durant l'any 2006 la URV ha tornat a repetir com a quarta universitat de Catalunya en nombre d'articles publicats en revistes científiques i recollits per l'Institute for Scientific Information (ISI). La seva producció científica representa el 6,3% del total de Catalunya i l'1,5% de l'Estat, on ocupa el lloc 24 entre les 71 universitats que hi ha i a més és visible en totes les àrees. Per àrees millora la posició en les publicacions de física, química, ciències de la Terra, arts i humanitats, i agricultura, mentre que baixa posicions en els àmbits de les ciències socials, medicina clínica i ciències de la vida.

Per volum, la producció de la URV està un 50% per sobre del nivell que li correspon per la seva grandària (1% del sistema universitari estatal). Però els investigadors de la universitat han demostrat que són molt actius, i en proporció al nombre de professors numeraris ocupa el cinquè lloc de l'Estat. Aquesta producció també és d'alta qualitat, ja que en nombre de cites per article publicat (7,7) la URV ocupa el lloc 14 entre les universitats del conjunt de l'Estat. A més es converteix en la dotzena universitat estatal pel que fa al nombre d'àrees en les quals els articles publicats tenen presència a escala internacional

L'informe d'enguany també analitza l'evolució dels resultats de la cooperació científica de la URV amb centres de recerca d'altres països. L'evolució d'aquests treballs ha estat molt positiva, ja que dels 12 articles en col·laboració internacional publicats el 1990 s'ha passat a 404 l'any 2004.

Publicacions de les universitats catalanes durant el 2006 - UB (2.866)
- UAB (1.490)
- UPC (627)
- URV (399)
- UPF (383)
- UdG (271)
- UdL (226)
- URL (57)
- UVic (6)
- UOC (3)
- UIC (1)
- Abat Oliva (0)

Publicacions de les universitats espanyoles pel que fa a la producció per professor (10 primeres) - Pompeu Fabra: 1,33
- Autònoma de Madrid: 1,11
- UB: 1,08
- UAB: 1,04
- URV:0,79
- Còrdova: 0,77
- Carlos III: 0,77
- Miguel Hernández d'Elx: 0,72
- Universitat de València: 0,71
- Pablo Olavide de Sevilla: 0.66


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.