| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 2 de març de 2024


diumenge, 24 de desembre de 2006
>

L'Església nega el funeral catòlic al malalt italià mort per eutanàsiaJ.M.S..

La cúria del Vaticà s'ha negat a celebrar un funeral religiós per l'ànima de Piergiorgio Welby, un malalt terminal que vivia connectat a un respirador artificial i que, finalment, va morir dimecres passat després que un metge el desconnectés de la màquina que el mantenia en vida.

Welby, que va morir als 61 anys, feia temps que demanava que li apliquessin l'eutanàsia per les nul·les possibilitats de recuperar-se que tenia.

La família, de profundes conviccions religioses, havia sol·licitat el servei de la seva parròquia de Roma perquè fos enterrat segons el ritual catòlic, però l'Església els va contestar que no podria ser «perquè s'havia suïcidat».

En un comunicat, el Vaticà assegura que «el malalt havia expressat repetidament i en públic el desig d'acabar amb la seva vida, cosa que es contradiu amb la doctrina catòlica».

El portaveu del Vaticà, Marco Fibbi, justifica també la seva negativa per raons menys religioses i més properes a la propaganda, quan va manifestar que «hi havia el perill que el funeral religiós es convertís en un esdeveniment mediàtic que transmetria un missatge erroni».Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.