Santa Susanna no tindrà port, però podrà emmagatzemar a terra les embarcacions. La direcció general de Ports i Transports ha confirmat que l'Ajuntament de majoria convergent ha sol·licitat la construcció d'una marina seca i que la Generalitat troba força viable. El projecte s'emmarca, segons l'alcalde, Joan Campolier (CiU), en l'anomenat «model Santa Susanna». «Volem complementar l'oferta turística de sol i platja, i després de l'èxit assolit amb l'estació nàutica veiem possible afegir la marina seca com un nou atractiu per als nostres visitants», apunta l'alcalde. Per aquest motiu, el consistori ha encarregat un estudi de viabilitat econòmica del projecte, que haurà de tenir el vistiplau dels empresaris de la Fundació Turística Santa Susanna «perquè l'obra els beneficiaria de ple».
PROPOSTA AMBICIOSA
Campolier es mostra reservat a l'hora de parlar del projecte «perquè primer l'han de conèixer els membres de la fundació», però no amaga que es tracta d'una aposta ambiciosa i milionària. En aquest sentit, la marina seca es podria habilitar al costat de l'estació nàutica i la construcció podria preveure un espai guanyat al mar molt a prop de la zona on està previst que es faci la depuradora de l'Alt Maresme, a tocar del límit amb Pineda de Mar.
Les marines seques s'apliquen habitualment als ports, per descongestionar-los i evitar ampliar-los. Entre els darrers ports catalans que han estrenat marina seca es troba el de Sant Adrià de Besòs, amb capacitat per a 245 embarcacions motores i 3.857 metres quadrats d'esplanada.