| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 4 de desembre de 2023


divendres, 15 de desembre de 2006
>

Barcelona dóna llum verd a l'ordenança que regula la circulació de bicicletes a la ciutatA.BALLBONA. Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona va aprovar ahir de manera inicial els canvis en l'ordenança de circulació de vianants i vehicles, que regularà la normativa referent als usuaris de bicicletes. La modificació de l'ordenança va superar aquest primer tràmit amb els vots a favor dels partits de l'equip de govern (PSC, ERC i ICV-EUiA), mentre que CiU hi va votar en contra i el PP es va abstenir.

L'ordenança assenyala que les bicicletes podran circular per tota la calçada, un fet que recull la petició feta per entitats d'usuaris. Precisament, el «consens» amb què s'havia elaborat va ser un dels elements que va destacar ahir Ferran Julián, regidor de Mobilitat i Seguretat, durant la comissió de Seguretat i Mobilitat de l'Ajuntament, en què es va tractar l'ordenança.

Entre els aspectes polèmics de l'ordenança, hi ha la prohibició que les bicicletes circulin per les voreres de menys de cinc metres o limitacions d'on poden aparcar, com semàfors o arbres. Precisament, CiU va criticar l'ordenança perquè no facilita les coses als usuaris de la bicicleta, i va reclamar, per exemple, més aparcaments habilitats per a les bicicletes i que s'acompanyés l'ordenança d'un pla d'implantació de carrils bici a la ciutat. El PP, per la seva banda, va criticar la normativa perquè «no dóna prioritat a la seguretat del vianant», segons Alberto Villagrasa, regidor popular. També va criticar que hi ha carrils bici a la ciutat que no garanteixen la seguretat del vianant.

Ara s'obre un període d'al·legacions a l'ordenança, i Julián va avançar que és possible que admetin algunes de les propostes que puguin fer entitats d'usuaris de la bicicleta.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.