| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 26 de març de 2019


dimarts, 5 de desembre de 2006
>

Una pintura lenta i subtil

L'artista cellerenc Xevi Vilaró mostra la seva producció del 2006 a la Corunya i a Miami

la contra

XAVIER CASTILLÓN.Diu Xevi Vilaró: «Entre els 16 i els 25 anys vaig fer feines de tot tipus, al bosc i a la fàbrica, entre molts altres llocs, però mai no m'havia trobat una feina més dura i autoexigent que aquesta, tot i que també és la més gratificant perquè puc fer i transmetre qualsevol cosa que sento.» Aquesta feina, tan dura i tan gratificant, és l'art, la pintura a la qual es dedica professionalment aquest cellerenc de 31 anys des que li van comprar dos quadres per mig milió de pessetes i va decidir que era el moment de deixar la fàbrica per centrar-se en la seva vocació. Ha valgut la pena: els seus quadres de gran format, hiperrealistes i sovint poèticament surrealistes, es cotitzen molt bé i tenen adeptes fidels: la Fundació Vilacasas ha comprat nou obres seves en els últims cinc anys, gairebé tantes com les que ja ha reunit un col·leccionista privat d'Amsterdam.

Des del febrer passat, Vilaró no ha parat de pintar, gairebé enclaustrat en el seu estudi, i les 22 obres resultants d'aquesta intensa activitat creativa –aviat reproduïdes al seu web: www.xevivilaro.com– sortiran a la llum en dues direccions: 17 quadres es podran veure, entre el 20 de desembre i el 13 de gener, a la prestigiosa galeria Ana Vilaseco, de la Corunya, i els 5 restants travessaran l'Atlàntic per participar, del 5 al 8 de gener, a la 17a edició de la fira Art Miami, que tindrà lloc al centre de convencions de Miami Beach, on les pintures de Vilaró compartiran l'estand de cinquanta metres quadrats de la galeria gironina Giart amb les de l'artista sabadellenc Agustí Puig.

Alliberat de les imposicions dels marxants i del mercat, Xevi Vilaró pinta al seu ritme: «La meva és una obra de producció molt lenta i només puc fer una vintena de quadres a l'any. Puc arribar a pintar un quadre en una setmana, però també n'hi ha d'altres que m'han costat dos mesos.» En els seus últims quadres, hi ha algunes al·lusions apocalíptiques sobre el destí de la raça humana, però els seus missatges són sempre subtils. I oberts: «L'opinió de qualsevol persona sobre el sentit de la meva obra és tan respectable com la meva.»Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.