| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 18 d'abril de 2021


dijous, 30 de novembre de 2006
>

Vallès. El bus s'apuja un 4,6% de mitjana a Terrassa i es crea una targeta de 25 viatges per a majors de 65 anys

L'abaixada de bandera del taxi s'apuja 15 cèntims i el quilòmetre, 5 cèntims

JORDI ALEMANY. Terrassa
Les tarifes del servei d'autobusos de l'empresa Transports Municipals d'Egara SA (Tmesa) s'apujaran una mitjana d'un 4,6% a partir de l'1 de gener respecte als preus actuals. Com és habitual en els últims anys, la puja més elevada és la del bitllet senzill, que valdrà cinc cèntims més i arribarà als 1,15 euros. En el ple d'avui s'aprovarà crear un nou abonament, el de 25 viatges per a majors de 65 anys sense tenir en compte si estan jubilats o no ni els seus ingressos mensuals.


+ El ple aprova avui les noves tarifes, que tenen un increment mitjà d'un 4,6%. Foto: J.A.

Per cinquè any consecutiu, la proposta de TMESA és congelar la tarifa de l'abonament especial de 10 viatges (T-Jubilat Social Reduïda) que està destinat a persones que perceben uns ingressos inferiors o iguals a les pensions no contributives i que es mantindrà en els 0,13 euros el viatge. Per contra, el bitllet senzill s'apujarà cinc cèntims i la targeta de 25 viatges sense data límit tindrà un increment de dos cèntims per cada viatge –un 3,33% respecte als que estan en vigència actualment– i costarà 15,5 euros l'abonament.

L'altre abonament de 10 viatges destinat als jubilats, persones amb invalidesa permanent, incapacitat o disminució amb ingressos mensuals inferiors al salari mínim interprofessional (SMI) –la T-Jubilat Social– també tindrà un 3,45% d'increment per viatge, cosa que significa un augment d'un cèntim, i passarà a valdre 3 euros cada targeta.

Com a novetats que es traslladaran a la comissió de Preus del Departament de Treball de la Generalitat hi ha un nou abonament de caràcter social, però que no està vinculat als ingressos mensuals. Es tracta de la targeta T-Majors 65 Anys, que tindrà un preu de 0,50 cèntims per viatge o, el que és el mateix, costarà 12,5 euros als usuaris. D'aquesta manera hi tornaran a haver cinc classes d'abonaments o bitllets al municipi després que l'any 2005 s'aprovés eliminar el títol de 30 viatges consecutius, ja que només el feien servir un 4% dels usuaris i, a més, es considerava que els abonaments de T-Mes i T-50 de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ja feien les mateixes funcions i cobrien aquest segment dels usuaris. NOTÍCIES RELACIONADES

>Vallès. Increments en els taxis

>Terrassa crea una targeta de 25 viatges i apuja el bus un 4,6%

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.