| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 19 de gener de 2021


dijous, 30 de novembre de 2006
>

Penedès. ICV i ERC rebutgen la proposta d'ICB de crear un consell municipal de medi ambient a Cubelles

Els dos partits i l'entitat Fauna critiquen la falta d'actuació del govern al Foix

MÍRIAM DE LAMO. Cubelles
Ni ERC ni ICV volen sentir a parlar de la proposta d'Iniciativa per Cubelles de crear un consell municipal de medi ambient per tractar els problemes del Foix. «Arriba tard», van assegurar els dos grups municipals ahir, en una roda de premsa amb el GI-19 i el col·lectiu Fauna de Cubelles per criticar la falta d'actuacions al Foix. Els vessaments d'aigües fecals a la desembocadura del riu continuen, segons els partits i els ecologistes, que han portat el cas a la fiscalia de medi ambient.


+ Rodríguez Serra, Miquel, Álvarez i Pla, ahir a la zona de la desembocadura del Foix.

«El consell de medi ambient no serà possible, a tan poc temps de les eleccions. No és el moment», va assegurar la regidora d'Iniciativa per Catalunya-Verds Mònica Miquel, ahir a la tarda. En el mateix sentit va expressar-se el regidor d'ERC Joan Rodríguez Serra, que també va rebutjar la proposta. «L'experiència és que les comissions en què hi ha Iniciativa per Cubelles són una pèrdua de temps», va dir. Rodríguez Serra va demanar «fets». «Nosaltres ja estem farts d'esperar», va afirmar, en referència a la cerca de solucions per millorar l'estat del Foix. El regidor d'ERC només va admetre la possibilitat de participar en un consell de medi ambient «un cop això sigui resolt». Joan Rodríguez Serra va tornar a demanar ahir la dimissió de l'alcalde, Josep Marcillas, «com a responsable d'aquest tema», tenint en compte que des de la destitució de la regidora del PSC Maria Lluïsa Romero gestiona la regidoria de medi ambient.«AGRESSIÓ AMBIENTAL»
Els dos regidors van fer aquestes declaracions en una roda de premsa sobre la denúncia que, junt amb Fauna de Cubelles, el GI-19 i l'associació de veïns Corral d'en Cona han presentat a la secció de medi ambient de la fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. En l'acte hi van assistir el membre del Grup Independent 19, Fernando Álvarez, i el secretari de Fauna de Cubelles, Xavier Pla. El document entregat a la fiscalia qualifica d'«agressió ambiental» els suposats abocaments de residus fecals al riu descoberts per un veí el 12 d'octubre, i detalla que la desembocadura del Foix és un espai «que recentment ha estat protegit per Xarxa Natura 2000».

La denúncia assegura que després de l'anàlisi de Fauna de Cubelles que comprova els vessaments «no hi ha hagut cap notificació oficial i les aigües fecals continuen tirant-se al riu»; els signants del document també diuen que, a banda dels abocaments a la desembocadura, hi ha dos punts més amb vessaments d'aigües fecals: el torrent del cementiri, i l'espai situat darrere dels lavabos de la plaça del Mercat.

El secretari de Fauna de Cubelles va confirmar que tècnics de l'Ajuntament i de l'Agència Catalana de l'Aigua –encarregada d'investigar els vessaments– van estar a la desembocadura del riu dimarts al matí. Xavier Pla va denunciar «un tracte de prepotència» dels tècnics de l'Ajuntament als membres de l'entitat ecologista, que també van voler assistir a la visita. El responsable del G-19 va criticar que els vessaments «vénen de fa temps, però en lloc de solucionar-se, s'agreugen». NOTÍCIES RELACIONADES

>L'oposició de Cubelles vol solucions i no un consell de medi ambient

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.