| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 18 d'abril de 2019


dijous, 30 de novembre de 2006
>

Interior reorganitzarà la cúpula dels Mossos en qüestió de pocs mesos

Els comissaris Milan i Capell, els més ben situats per substituir el major Unió, que deixa el cos

JOSEP M. FLORES. Barcelona
La marxa del màxim comandament operatiu dels Mossos d'Esquadra, el major Joan Unió, i el recent nomenament de sis nous comissaris del cos que s'afegeixen als tres que ja hi havia, obligaran el nou conseller d'Interior, Joan Saura, a resoldre en qüestió de pocs mesos una reorganització de la cúpula directiva de la policia autonòmica. L'actual responsable de la Comissaria General Territorial, Josep Milan, i el recentment nomenat comissari Joan Miquel Capell, actual cap de la regió policial de Barcelona, són els més ben situats per substituir Joan Unió, tret que el nou conseller aposti per una fórmula de direcció repartida.


La figura del major dels Mossos d'Esquadra, el màxim comandament uniformat de la policia autonòmica, requereix que els aspirants primer siguin comissaris del cos. Per això, la marxa de Joan Unió, que dirigeix el cos des de l'any 1994, obligarà el nou equip del conseller Saura a assumir una reorganització que necessàriament haurà de passar pel nomenament d'un nou major o bé per l'aposta d'un nou model de direcció diversificada, opció que requeriria una modificació de la Llei 10/1994 de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra. La solució que ara per ara sembla més lògica i fàcil és nomenar algun dels nou comissaris del cos en el càrrec de major. Ara bé, dels nou comissaris –sis dels quals van ser designats en un dels últims decrets firmats per la consellera Tura i que estan pendents de fer un curs d'especialització– dos estan més ben situats per substituir Unió: Josep Milan, comissari veterà del cos procedent de la policia local de Sabadell que actualment dirigeix la Comissaria General Territorial i molt proper al confirmat secretari de Seguretat Pública, Joan Delort, i Joan Miquel Capell, un comandament històric del cos que ha dirigit personalment el desplegament dels Mossos a Girona i ara a Barcelona, amb molts bons contactes en el món polític i un dels premiats amb el càrrec de comissari en el darrer decret signat per Montserrat Tura. Ara caldrà veure si el nou equip d'Interior està disposat a mantenir la figura del major o bé si aposta per una nova figura, que podria ser la d'un subdirector general de seguretat, que seria el màxim comandament uniformat dels Mossos, per sota del director general, encara per confirmar. Una tercera via, també possible però impensable per al cos, seria la incorporació d'una persona de fora per assumir el comandament i que necessàriament ha de provenir de l'exèrcit, la Guàrdia Civil, la Policía Nacional o alguna policia local.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>La «llei Delort» espera al calaix

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.