| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 18 d'abril de 2024


dimecres, 29 de novembre de 2006
>

CiU i ERC continuaran sumant majoria en les noves comissions legislativesE.C.. Barcelona

La suma dels diputats de CiU i ERC continuarà formant majoria en les comissions legislatives de la VIII legislatura, tot i haver estat ampliades per garantir la presència del grup mixt, format pels diputats electes de Ciutadans-Partit de la Ciutadania.

Les noves comissions estaran integrades per 23 diputats, 6 més que l'últim període, amb l'objectiu de mantenir la representativitat de cada grup en el ple. El repartiment és el següent: 8 diputats de CiU, 6 del PSC, 4 d'ERC, 2 del PP, 2 d'ICV-EUiA i 1 del grup mixt. Per tant, convergents i republicans sumaran 12 diputats, i conserven així la majoria que les dues formacions poden tenir també en el ple.

La mesa i la junta de portaveus del Parlament van acordar ahir la creació d'un total de 23 comissions, que haurà de ser aprovada divendres pel ple de la cambra; 12 d'aquestes comissions seran legislatives, 4 de seguiment, una d'específica, una d'estudi i les altres 5 estan marcades per la llei o pel reglament. El president del Parlament, Ernest Benach, presidirà dues comissions, la del reglament i la de matèries secretes o reservades, tal com estableix el reglament. De la resta de comissions, corresponen a CiU 8 presidències, 6 al SCC, 3 a ERC, 2 a ICV-EUiA i 2 al PP. Ciutadans no en tindrà cap.

Un cop acabat el ple de divendres, es procedirà a la constitució de la Diputació Permanent. NOTÍCIES RELACIONADES

>Montilla nomena un govern de continuïtat però amb intercanvis de competències

>El nou president assumeix el càrrec com «el més humil dels servidors de Catalunya»

>Més a dins que a fora

>Josep-Lluís Carod-Rovira

>José Montilla i Aguilera

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.