| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 20 d'octubre de 2019


dissabte, 25 de novembre de 2006
>

El PSC diu que Maragall i Montilla tenen la mateixa Catalunya al cap

De Madre demana una actuació «serena, rigorosa i tranquil·la» al nou govern

ANNA SERRANO. Barcelona
Pasqual Maragall i José Montilla són dues cares d'un únic projecte plural. Ho va assegurar la presidenta del PSC, Manuela de Madre, en la seva intervenció, ahir, en el debat d'investidura. «La Catalunya que té al cap, senyor candidat, és la mateixa que té Pasqual Maragall», li deia a Montilla moments abans que fos investit president de la Generalitat. De Madre va reclamar al futur govern que tingui «una actuació serena, rigorosa i tranquil·la perquè la societat catalana ho demana i exigeix».


+ Manuela de Madre, ahir, al Parlament.

La presidenta del PSC-CpC va tancar el torn d'intervencions dels grups parlamentaris. Manuela de Madre ho va fer convençuda que Montilla assumeix plenament el llegat de Maragall perquè la Catalunya que tenen al cap és la mateixa. «Expressada amb paraules diferents, pintada amb colors diferents. Somiada i viscuda amb accents personals i propis, però essencialment la mateixa, sobretot pel que fa a la seva projecció futura», va afirmar. De Madre va defensar la pluralitat del socialisme català «construït no pas amb una sola veu, ni amb dues ni amb deu» i «com a síntesi de tantes ambicions col·lectives com forces d'esquerra han sabut aplegar».

La presidenta del PSC va assumir en bona part el discurs fet per Montilla dijous. La feina ben feta, va coincidir, serà el que donarà autoritat moral al president de la Generalitat i al seu govern. De Madre va demanar, en una crida a CiU, «respecte» per a les institucions i la figura del President perquè «perdent-lo, s'erosiona també la seva fortalesa».

Tot i reconèixer que en els darrers tres anys «s'ha parlat massa dels errors», sobretot per la «sintonia» de la dreta a Catalunya i Espanya, es va mostrar convençuda que «el canvi real» iniciat pel tripartit «a partir d'ara es farà més evident». De Madre va reclamar a l'executiu d'entesa «una actuació serena, rigorosa i tranquil·la perquè la societat ho demana», però també per «demostrar com d'encertada ha estat la legislatura que acabem de tancar».

«La Catalunya que vostè té al cap, senyor candidat, és la mateixa que té Pasqual Maragall»

«Vull formular un desig: que el futur govern tingui una actuació serena rigorosa i tranquil·la perquè la societat ho demana i per demostrar l'encert de la legislatura que acabem de tancar»


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Montilla diu a Rivera que serà bel·ligerant defensant un sol poble

>Tura admet que va plorar «d'emoció» quan va saber que deixaria Interior

>Montilla, president

>El president Montilla proposa guanyar-se el «respecte» i l'«afecte» dels catalans

>Montilla somrient és elegit president

>Mas exigeix a Montilla que s'ocupi de «l'ànima» nacional i no d'una «gestoria»

>Piqué reclama que la política lingüística canviï i que Catalunya no es cregui un estat

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.