| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 25 de setembre de 2017


dijous, 23 de novembre de 2006
>

ERC d'Amposta portarà al ple la polèmica urbanística pels vincles de l'alcalde amb empresaris locals

Els republicans acusen CiU i el PSC de fer electoralisme en aquest tema

ROSER ROYO. Amposta
El grup municipal d'Esquerra d'Amposta (EA-ERC) va trencar ahir el seu mutisme al voltant de la polèmica urbanística que les dues últimes setmanes ha esclatat a la capital del Montsià i que ha tret a la llum els presumptes vincles entre l'alcalde, Joan Maria Roig (CiU), i diversos empresaris locals. El portaveu d'ERC, Carles González, va avançar que portaran el tema al ple, que «és on s'ha d'aclarir si hi ha alguna irregularitat», va dir González, que va evitar fer-ne una valoració política.


+ González, a la roda de premsa d'ahir. Foto: ACN

Concretament, EA-ERC plantejarà el tema de la polèmica urbanística d'Amposta a l'apartat de precs i preguntes del ple de dilluns. El portaveu municipal d'ERC, Carles González, no va voler avançar ahir quines preguntes formularia al ple, però sí que va admetre, per exemple, que podrien demanar a l'alcalde que aclarisca si els seus vincles mercantils amb l'empresari Joan Lluís Ripollés, promotor entre altres persones del complex lúdic Tosses 21, són anteriors al projecte urbanístic de Montsianell Residencial, un projecte promogut també per Ripollés, que l'alcalde va defensar aferrissadament, i que preveia construir 89 xalets a la falda del Montsià, denegat per la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre, el 2004. A partir d'aquell moment, aquesta empresa es va utilitzar per crear-ne una de nova: Hort dels Capellans SL, una societat de la qual l'alcalde, Joan Maria Roig, és accionista juntament amb Ripollés, amb qui també forma part del consell d'administració de Promociones Club de Campo & Golf de Ronda SL, la promotora d'una urbanització amb 800 xalets, dos camps de golf i tres xalets a la serralada de Ronda.

«És en el ple on s'ha de parlar d'aquest tema i fer els aclariments pertinents», va manifestar González, que va lamentar que s'estiga fent «electoralisme» en un afer tan delicat. «S'està donant una mala imatge d'Amposta», va dir González. «Hi ha hagut dos partits que n'han parlat públicament», va dir el portaveu d'EA-ERC en relació amb el PSC, que ha dit obertament que els negocis de l'alcalde són «èticament reprovables», o de CiU, que ha assegurat que les actuacions de l'alcalde són totalment legals i que aquesta polèmica els acabarà fent guanyar les properes eleccions.

«Si hi ha alguna irregularitat haurà d'actuar la justícia i si èticament el comportament de l'alcalde és reprovable són els ciutadans a través de les urnes els que ho hauran de dir», va afegir-hi González, que va «exigir» respecte per la posició del seu grup. NOTÍCIES RELACIONADES

>Dues mocions per senyalitzar Valletes i la zona nova

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.