| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 13 de desembre de 2024


dimecres, 22 de novembre de 2006
>

El Congrés aprova per unanimitat el traspàs «immediat» de Rodalies

La transferència a la Generalitat s'haurà de decidir en la comissió bilateral per desenvolupar l'Estatut

NÚRIA RIBAS. Madrid
Després de mesos d'incidències, retards i mal funcionament del servei de rodalies de Renfe, el Congrés dels Diputats va aprovar ahir per unanimitat una proposició no de llei presentada per CiU i esmenada pel PSOE en la qual no només s'insta el govern a aplicar el pla de xoc avançat per la ministra Magdalena Álvarez la setmana passada sinó també a fer efectiu de manera «imminent» el traspàs a la Generalitat «dels serveis de transport de viatgers amb origen i destí en territori català». Aquesta transferència, però, s'haurà de negociar en la comissió bilateral Estat-Generalitat per desenvolupar l'Estatut.


+ Aglomeració de gent a l'estació de Passeig de Gràcia a primera hora del matí. Foto: A.P.

Tots els grups de la Cambra, inclòs el PP, van votar ahir a favor d'una proposició de CiU que recollia les esmenes del PSOE i les mesures de xoc –268 milions d'inversió en dos anys, 41 trens més fins al 2008 i doblar el nombre de vagons en hores punta– que la setmana passada ja va avançar la ministra de Foment.

A banda de les actuacions concretes, la importància de la proposició aprovada ahir radica en el fet que per primer cop hi ha unanimitat entre tots els grups a l'hora de consensuar una proposta que inclou el «traspàs immediat» a la Generalitat del servei de Rodalies i «tots aquells serveis de transport de viatgers amb origen i destí en territori català». Aquesta disposició és exactament la que consta en l'article 169 de l'Estatut de Catalunya, però ahir tant el PSOE com el govern català van voler matisar que les condicions del traspàs s'hauran de debatre en la comissió bilateral Estat-Generalitat prevista pel desenvolupament de l'Estatut.

El portaveu del govern català, Joaquim Nadal, va insistir en la necessitat que el traspàs «sigui objecte d'una negociació entre les dues administracions» i va subratllar que aquesta no pot ser «merament nominal» sinó que ha d'anar acompanyada dels «recursos necessaris».

Tot i la satisfacció de tots els grups polítics per la unanimitat aconseguida, la portaveu socialista a la comissió de Foment, Teresa Cunillera, va recordar que les incidències no es podran evitar mentre s'estigui fent el tren d'alta velocitat (TAV), unes obres complexes «on estan treballant més de 600 operaris i unes 100 màquines entre el Prat i Sants».



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Satisfacció per una demanda que ve de lluny

>Més cotxes a Barcelona

>Una demanda reiterada

>L'Estat no allargarà els túnels del tren convencional a Girona com vol l'Ajuntament

>De Salt, res

>El Congrés reclama el traspàs «immediat» de Rodalies de Renfe

>El Congrés reclama el traspàs «immediat» de Rodalies de Renfe

>El Congrés reclama el traspàs «immediat» de Rodalies de Renfe

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.