| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 25 de setembre de 2017


dimecres, 22 de novembre de 2006
>

L'alcalde d'Amposta diu que se l'acusa amb «intencionalitats polítiques»

Assegura que la seva actuació és legal i desmenteix totes les acusacions de què ha estat objecte

CINTA BONET. Amposta
L'alcalde d'Amposta, Joan Maria Roig, i el regidor d'Urbanisme, Daniel Rius, van desmentir ahir públicament les acusacions en matèria urbanística que han sorgit en diversos mitjans de comunicació els darrers dies. Roig va assegurar que la seva actuació com a alcalde sempre s'ha emmarcat en la legalitat i va reiterar que mai ha format part de l'antiga Montsianell Residencial SL, promotora de la polèmica urbanització Montsianell que preveia la construcció de 89 xalets a la falda del Montsià. L'alcalde i Rius van mostrar-se convençuts que al darrere de tot aquest afer s'hi amaguen «clares intencionalitats polítiques».


+ Daniel Rius i Joan Maria Roig ahir a Amposta. Foto: C.B.
Roig va intentar aclarir punt per punt i amb documents les acusacions i denúncies de què ha estat objecte sobre presumptes irregularitats urbanístiques i participacions en promotores d'Amposta. L'alcalde del municipi va confirmar que era conseller de l'empresa Promociones Club de Campo & Golf de Ronda, promotora d'un polèmic complex urbanístic a la Serrania de Ronda (Màlaga) que preveu la construcció de 800 xalets de luxe, dos camps de golf i tres hotels de cinc estrelles sense tenir el subministrament l'aigua garantit. Amb tot, va assegurar que no té cap participació en l'empresa i que el projecte, que es va iniciar a mitjan anys noranta, és totalment legal. Quant a la seva participació en promotores d'Amposta, l'alcalde ampostí va assegurar que sempre ha complit de manera «estricta i escrupolosa» les seves obligacions. Així, va dir que «mai ha tingut res a veure» amb l'antiga Montsianell Residencial SL, tot i que va defensar de manera «aferrissada» la urbanització que promovia, i que actualment té un 5% de les participacions de l'empresa Hort dels Capellans SL, que impulsa la promoció d'uns 130 habitatges a les Cases d'Alcanar, i de la qual figuren com a socis l'empresari Joan Lluís Ripollès i els germans Monllao. També té un 10% de les participacions de l'empresa Ràpita Far, formada pels mateixos socis que la societat Hort dels Capellans, que preveu la construcció d'hotels apartament a Sant Carles de la Ràpita. Roig va insistir que les dues participacions estan registrades a l'Ajuntament d'Amposta i al registre mercantil, cosa que evidencia que les seves actuacions «no són incompatibles amb el càrrec que ocupa al consistori». La vinculació de l'alcalde ampostí amb els germans Monllao, als quals se'ls ha adjudicat diverses obres al municipi, com ara la construcció de la llar d'infants La Sequieta o la rehabilitació del museu Montsià, també van ser objecte d'aclariments. Roig va insistir que aquestes adjudicacions es van fer a través de concurs públic i, en algunes ocasions, aprovades per unanimitat pel ple de l'Ajuntament. Pel que fa a les acusacions sorgides al diari El Mundo on s'afirma que Rius va impulsar una promoció urbanística als terrenys de Faveret, on resideix, aprofitant l'aprovació d'un pla d'ordenació urbana de l'Ajuntament l'any 2005, el regidor va aclarir que el pla de requalificació urbana de la zona es va aprovar en un pla parcial l'any 1992, cinc anys abans que comprés la seva finca, i no després. També va dir que no és soci fundador de la societat Tosses 21 i que l'empresa municipal de promoció urbanística només es va encarregar de la promoció inicial.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>«Al darrere, s'hi amaguen clares intencionalitats polítiques»

>Roig parla d'«intencions polítiques» darrere les acusacions

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.