| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 16 de setembre de 2021


dilluns, 20 de novembre de 2006
>

Marxa per reclamar una via verda a l'antiga via del tren del Baix GaiàA.P.. La Riera de Gaià

+ La marxa a peu va acabar a dalt dels deu ponts, a la riera de Gaià. Foto: A. PALOMARES

Una trentena de persones es van sumar ahir a la convocatòria de diverses entitats del Baix Gaià per reclamar la creació d'una via verda a la via del tren, actualment en desús, entre la Pobla de Montornès i Reus. Els participants de la marxa coneguda com a marxa verda van recórrer a peu el trajecte entre l'antiga estació de la Pobla i els deu ponts de la riera de Gaià, on van fer una lectura pública del manifest de la convocatòria.

El coordinador de la campanya, Jordi Suñé, va explicar que el projecte de via verda suposaria la creació «d'una zona de lleure per passejar o anar en bici», i va referir-se a exemples posats en pràctica a la Terra Alta o a la Garrotxa. Per Suñé, la via verda seria una bona alternativa en cas que la línia no pogués recuperar-se per al trànsit de passatgers, tal com diverses entitats de la zona reclamen.

L'objectiu de la marxa era, segons els convocants, «obrir el debat» sobre el futur d'aquesta infraestructura. Jordi Suñé va destacar que la creació de la via verda seria també un impuls a la «dinamització social i econòmica dels municipis per on passa l'antiga via del tren».Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.