| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 24 de setembre de 2017


divendres, 17 de novembre de 2006
>

Missatge de Zapatero per a un nadó gironí.safareigMireia Blancafort, a la foto, mira en la seva càmera de vídeo una imatge històrica. Va acostar-se a Zapatero al carrer Ciutadans i li va demanar que enregistrés un missatge per al seu nebot Guillem, que acabava de néixer. El president espanyol, amablement, s'hi va acostar i en un primer pla magnífic li va dir, naturalment en castellà: «Per a Guillem, un petó molt fort i que la vida et vagi molt bé.»
 • La pancarta que es va penjar dimecres al vespre al balcó de l'Ateneu d'Acció Cultural (ADAC), a la plaça de l'Oli, just a tocar la Fontana d'Or, va ser despenjada a les vuit del matí. S'hi llegia, fins que la policia la va retirar: «Ni Espanya ni França, Països Catalans. Freedom for Catalonia
 • La pancarta la va retirar la brigada municipal, acompanyada d'un policia municipal, enfilant-se amb una escala i tallant els fils. Segons testimonis presencials, l'única explicació donada per l'agent va ser: «És de cotxinos penjar pancartes que embruten el Barri Vell.»
 • Els regidors d'ICV Joan Olóriz i Enric Pardo van saludar la comitiva amb un gran adhesiu antilínia d'un color llampant a la solapa. Olóriz no va perdre l'oportunitat de fer arribar la seva inquietud al president de la República francesa. La conversa va anar més o menys així:

  –Olóriz: «Estamos muy preocupados por la interconexión eléctrica.»

  –Chirac: «Bonjour, monsieur.» I passa a saludar el següent regidor de la filera.

 • En algun CAP de Girona van notar un increment de les consultes de mares o pares amb nois i noies dels instituts, que van aprofitar la jornada de protesta per anar al metge en comptes de manifestar-se.
 • El ministre d'Afers Exteriors espanyol, Miguel Ángel Moratinos, es va hostatjar a l'hotel Mas Ferran de Sant Gregori.
 • L'aparador de Fotografia Sans, a la pujada del pont de Pedra, ja era ple de fotos de la cimera abans de tancar per anar a dinar.
 • Els prop de 150 convidats a l'àpat presidencial servit pel Celler de Can Roca, 21è millor restaurant del món, van beure aigua de Les Creus, de Maçanet de Cabrenys, i aigua amb gas Malavella, de Caldes. El vi negre era el Finca Malaveïna, de Caves del Castell de Peralada, i els caves, de Cordorniu, el Rosat Pinot Noir, a l'aperitiu, i el Jaume Codorniu, en el brindis.
 • En l'aperitiu, el Celler de Can Roca va servir blinis (crespells) de botifarra negra, brunyols de bacallà, pa amb tomata i pernil ibèric, ous ferrats de guatlla amb torradeta de sobrassada i pop a la gallega.
 • Vam viure diverses discussions entre la delegació espanyola i la francesa. La primera, a la plaça del Vi entre el cap de protocol de La Moncloa i la cap de l'Elisi. Discutien sobre l'enrenou de fotògrafs i premsa que hi va haver a l'entrada del saló de sessions de l'ajuntament, a on si no hi va haver contusionats va ser de miracle, ja que hi va haver patacades per entrar. Les forces d'ordre van haver de fer honor al seu nom posant ordre.
 • L'altra discussió no la vam entendre, ja que van discutir aïradament un individu de Seguridad i un de la Sécurité. El francès acusava l'espanyol de massa duresa amb la premsa i reclamava més suavitat. Els fotògrafs francesos no van pas brillar per la seva exquisidesa.
 • Joaquim Nadal, exalcalde de Girona, triconseller i diputat, es va perdre quasi tota la cimera perquè de matí va haver de ser a Barcelona a la constitució del grup parlamentari del PSC. Va arribar just per a la foto oficial a les escales de la Catedral. Va ser prou hàbil per acostar-se a Chirac i Zapatero quan arribaven i aconseguir una foto d'ell tot sol amb ells dos.
 • El que va brillar per la seva absència en tots els escenaris de la cimera va ser la bandera catalana. Tant a baix de l'ajuntament com a l'Auditori la bandera francesa, l'espanyola i l'europea van presidir tots els actes. La senyera només penjava al balcó de l'ADAC per recordar als visitants que eren a Catalunya.
 • Només per les Fires de Sant Narcís els balcons de la plaça del Vi estan tan concorreguts com ho van ser ahir. La diferència és que ahir molts dels badocs eren els treballadors del Bisbat i els funcionaris de l'Ajuntament de Girona, que no es volien perdre l'esdeveniment. La resta eren agents de seguretat que omplien les teulades.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>La cimera de Girona, entre l'Orient Mitjà i la línia d'alta tensió

>Primera reunió a l'ajuntament.

>Furgons a dojo.

>«Són ‘carinyosos', aquests gironins»

>Girona és el marc d'una cimera de grans continguts i poca expectació al carrer

>Honors militars

>Els setges de Girona ja no són el que eren

>«A mi em diuen que la línia és necessària»

>Prop de tres-centes persones a la manifestació contra la cimera

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.