| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 25 d'octubre de 2021


divendres, 17 de novembre de 2006
>

L'AVL prioritza les formes autòctones en la «Gramàtica»E. ORTS. València

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) va presentar ahir l'edició de la Gramàtica normativa valenciana, la seua gran aportació en els seus cinc anys d'existència. Segons Manuel Pérez Saldanya, el principal autor, l'obra «prioritza sistemàticament les formes genuïnes de la llengua partint de les preferències del valencià general». Amb tot, l'acadèmic i també membre de l'Institut d'Estudis Catalans va subratllar que la nova gramàtica vol ser «una contribució a la construcció d'un model de llengua convergent amb la resta de modalitats de l'idioma comú [el català]».

El treball, qualificat «de consens», ha deixat satisfetes totes les sensibilitats lingüístiques de l'ens normatiu, des de la universitària fins a la secessionista. Per a què l'acord fóra possible s'han hagut de recollir tant els registres formals com els de la llengua parlada. L'obra considera igualment vàlid l'ús del deostratiu aquest i este i de les formes dels verbs incoatius: serveixen/servixen. Pel que fa a l'accentuació, arreplega el sistema gràfic valencià en casos com ara alé, però també considera admissible alè.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.