| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 21 de setembre de 2021


dijous, 16 de novembre de 2006
>

Maresme. Els propietaris d'habitatges desocupats a Argentona pagaran un 50% més d'IBI

L'Ajuntament vol frenar la proliferació de pisos buits i obligar els amos a situar-los en el mercat

LLUÍS MARTÍNEZ. Argentona
L'Ajuntament d'Argentona aplicarà un recàrrec del 50% sobre l'impost de béns immobles (IBI) a aquells propietaris que tinguin pisos buits. La iniciativa vol frenar la proliferació d'habitatges desocupats, facilitar-ne l'accés i obligar els amos a situar-los en el mercat immobiliari. L'alcalde, Antoni Soy (L'Entesa), reconeix que no es disposa de cap cens de pisos deshabitats, però la intenció es començar a trobar-los a partir de les dades del padró municipal. El grup municipal de CiU, a l'oposició, va criticar que les modificacions que s'han introduït a l'IBI «només responen a l'esperit recaptador del govern d'Argentona».


+ Una imatge d'arxiu dels blocs de pisos del barri del Cros d'Argentona./ Foto: EL PUNT

L'alcalde assenyala que l'Ajuntament no podrà aplicar el recàrrec de manera immediata perquè encara no té una llista de pisos deshabitats. Per elaborar-la utilitzarà les dades del padró municipal. Així, els habitatges en els quals no hi hagi ningú empadronat es consideraran inicialment deshabitats. Soy explica que s'informarà els propietaris de la nova consideració de l'immoble a través d'una carta i, també, que, si no volen pagar el nou recàrrec, hauran d'acreditar que al pis hi viu gent. «La factura de l'aigua, de la llum o un contracte de lloguer seran suficient», comenta.

El portaveu de CiU, Ferran Armengol, tot i estar d'acord «en la filosofia», denuncia «l'esperit recaptatori» de la proposta. «A més de no deixar-nos participar en l'elaboració del tribut, fa falta definir alguns matisos, com per exemple què passarà amb els propietaris dels pisos buits que estan a la venda i que no troben comprador», hi afegeix. El PP, com a mesura de protesta, no va voler pronunciar-se perquè «ni els pressupostos ni les ordenances fiscals han estat negociats ni participats». El govern municipal de l'Entesa i el PSC van aprovar la proposta en solitari.

Pel que fa a la resta de les ordenances i taxes, la majoria s'apujaran l'any que ve, com a màxim, l'equivalent a l'índex de preus de consum (IPC). NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. L'Ajuntament amplia el servei de la brossa

>Argentona cobrarà un 50% més d'IBI als amos de pisos buits

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.