| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 2 d'abril de 2023


dijous, 16 de novembre de 2006
>

La policia deté dos homes per la seva presumpta implicació en el crim de l'indigent de MataróE. FERRAN. Mataró

La policia ha detingut dos homes sospitosos d'estar implicats en l'assassinat, dilluns passat, de Pedro Alcalde, un indigent que dormia a la plaça de les Tereses de Mataró. Les investigacions policials de les últimes hores van permetre detenir dimarts a la tarda un jove de 30 anys com a presumpte autor material de l'assassinat.

Van ser agents de la policia local els qui van detenir l'home, que ahir al matí encara no havia passat a disposició judicial. Així es mantenia el cas obert en espera de noves detencions. Sembla que arran de les declaracions del primer detingut sobre com van anar els fets la policia va poder buscar i finalment detenir una segona persona que també hauria participat en els fets. Va ser a primera hora de la tarda d'ahir, quan els Mossos d'Esquadra van detenir un altre home com a sospitós també de l'assassinat. Ara les investigacions hauran d'aclarir el grau de participació de cada un en la baralla.

La policia de la Generalitat va confirmar ahir que tant un detingut com l'altre formaven part de l'entorn marginal i que coneixien a la víctima. Tot i això no s'ha especificat que tots dos formessin part del grup d'indigents que acostumen a dormir al carrer com era el cas de la víctima.

Al centre de Mataró, sobretot al voltant de la plaça de les Tereses, de la plaça Santa Anna i Santa Maria, en ple centre històric, s'acostumen a reunir persones en situació marginal que són motiu de conflicte perquè es barallen entre ells. Durant el dia se'ls pot veure bevent o asseguts als bancs, i a la nit busquen lloc per dormir al mateix centre. Molts d'ells refusen anar als serveis d'acollida que té l'Ajuntament, l'únic que hi ha al Maresme, perquè no volen seguir les normes i la rutina del centre. En canvi, gairebé tots fan ús dels menjadors socials de Sant Joaquim que hi ha al Camí Ral, per als més necessitats.

Pedro Alcalde, que tenia 51 anys i era assidu i molt conegut entre els veïns i comerciants de la plaça de les Tereses, va ser trobat mort dilluns al matí darrere el banc on acostumava a dormir. La víctima estava tapada amb cartrons i amb signes evidents de violència amb forts cops, alguns al cap. A hores d'ara el cas continua sota secret de sumari. NOTÍCIES RELACIONADES

>Detinguts dos homes pel crim a cops de l'indigent de Mataró

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.