| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 17 de setembre de 2021


dimecres, 15 de novembre de 2006
>

Entitats d'usuaris planten cara a l'Ajuntament amb l'ordenança de la biciROSA DÍAZ. Barcelona

Les primeres al·legacions a la futura ordenança que regularà la convivència entre ciclistes i vianants no s'han fet esperar. Les van fer a viva veu les entitats d'usuaris i també les de vianants en la reunió de la Comissió Cívica de la Bicicleta i del Vianant, en la qual van ser presentades les normes que la setmana passada es van fer públiques a la premsa.

Les propostes dels col·lectius afectats seran recollides, segons han explicat fonts municipals, i es modificaran alguns dels aspectes que han generat polèmica.

L'associació Amics de la Bici, una de les més crítiques amb les normes tal com han estat plantejades, va fer públiques ahir algunes de les al·legacions que ja està preparant i que farà arribar a la comissió. Aquesta entitat reclama revisar la prohibició de circular amb bicicleta per voreres estretes perquè hi ha molts carrers de la ciutat que no són prou amplis per complir la norma i pels quals els nens ja no podran anar en bici, sobretot perquè per a ells és molt insegur utilitzar la calçada. També proposa replantejar-se la qüestió de l'aglomeració, que tal com està plantejada suposa una prohibició per poder circular en bici per tot Ciutat Vella per Gràcia o pel passeig Marítim.

Altres entitats, com ara el BACC ja van anunciar que demanaran, entre altres propostes, que el ciclista pugui escollir lliurement si circula pel carril bici o per la calçada.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.