| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 26 de maig de 2024


dimarts, 14 de novembre de 2006
>

Maresme. La TDT pública a l'Alt Maresme perilla pel poc interès d'alguns ajuntaments

Només quatre dels nou municipis que han d'impulsar la proposta l'han aprovada per ple

TERESA MÁRQUEZ. Mataró
La televisió digital terrestre (TDT) pública a l'Alt Maresme penja d'un fil. Dels nou municipis que van acceptar tirar endavant la proposta, només quatre «han fet els deures» i l'han aprovat per ple. Una condició indispensable per constituir el consorci que ha de regular el nou mitjà i que hauria d'estar creat abans de final d'any. Entre els municipis que no s'han pronunciat hi ha Pineda de Mar i Tordera, dos pesos pesants pel que fa a nombre de població i imprescindibles a l'hora de distribuir els costos de la TDT entre tots els ajuntaments. Si cap d'aquests consistoris fa el pas, la televisió digital a la zona nord està condemnada.


+ La TDT a l'Alt Maresme té seriosos problemes per fer-se realitat. Foto: EL PUNT

La salut de la que hauria de ser la segona televisió pública del Maresme, el Canal 2, no és bona. La zona nord, que engloba els municipis des de Tordera fins a Arenys de Mar, no té el suport majoritari dels ajuntaments que inicialment van acceptar un segon canal, independent de l'assignat en un primer moment a tota la comarca. Pineda de Mar i Tordera, per exemple, encara no han aprovat l'adhesió al consorci que ha de gestionar la nova televisió. Els impulsors del Canal 2, Calella i Arenys de Munt, qualifiquen el moment d'«extremadament difícil».

El regidor de Comunicació d'Arenys de Munt, Xavier Roca (Arenys de Munt 2000), es mostra queixós per la falta d'interès demostrat per alguns consistoris en el desplegament de la TDT al territori. «No són conscients de la importància de disposar d'un mitjà públic que doni cobertura a la zona nord del Maresme, que representa una població global de 145.000 persones», apunta el regidor. Roca reclama «compromís i celeritat» a aquells municipis que van acceptar tirar endavant el projecte «perquè sense ells és pràcticament impossible assumir els costos».

El regidor de Mitjans de Comunicació de Calella, Miquel Pérez (ERC), tampoc es mostra d'acord amb el desinterès dels consistoris veïns. «No podem engegar un projecte que ha de ser costejat per cada municipi en funció del nombre d'habitants si aquelles poblacions amb més habitants no hi participen», comenta. Pérez alerta que «no es pot esperar gaire temps més» i apunta el desembre com a termini perquè els ajuntaments s'acabin de definir. NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. El Canal 1, liderat per Mataró, tira endavant

>Maresme. El problema del finançament

>L'Alt Maresme pot perdre la TDT si els ajuntaments grans no s'hi impliquen

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.