| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 6 de març de 2021


dijous, 9 de novembre de 2006
>

L'alcalde d'Amposta, entre els promotors d'un polèmic macrocomplex urbanístic a Màlaga

Roig admet que forma part del consell d'administració i que és totalment legal

ROSER ROYO. Amposta
L'alcalde d'Amposta, Joan Maria Roig (CiU), forma part del consell d'administració de l'empresa Promociones Club de Campo & Golf de Ronda, la promotora d'un polèmic complex urbanístic a la Serranía de Ronda (Màlaga). El projecte preveu la construcció de 800 xalets de luxe, dos camps de golf i tres hotels de cinc estrelles sense tenir l'aigua garantida. Roig va confirmar ahir que era conseller d'aquesta empresa. «És una promoció legal que forma part de la meua vida privada», va dir.


+ Joan Maria Roig en una foto d'arxiu. Foto: A.S.

Les obres del macroprojecte urbanístic de Los Merinos, a la Serranía de Ronda, ja han començat fa prop de dos mesos, tot i que l'antiga Confederació Hidrogràfica del Sud, ara Conca del Mediterrani, va emetre un informe desfavorable que desautoritzava l'extracció d'aigua dels aqüífers per al subministrament d'aigua de la urbanització, i la Junta d'Andalusia també ha presentat un contenciós al Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia contra el projecte. Concretament, l'empresa va sol·licitar una concessió d'aigua de 595.570 metres cúbics anuals per abastir un complex urbanístic de 800 xalets de luxe, dos camps de golf i tres hotels de cinc estrelles en uns terrenys que en part són considerats Reserva de la Biosfera. De fet, les obres avancen sense altra cobertura legal que l'autorització municipal de l'Ajuntament de Ronda. L'alcalde del municipi, Antonio Maria Marín, del Partit Andalusista, que va aprovar el projecte per decret, el mes de juny passat. El complex té una gran oposició veïnal als municipis de la zona, i de diversos grups ecologistes.

Abans-d'ahir el diari digital El Observador publicava el nom dels membres del consell d'administració de l'empresa promotora, entre els quals es troba l'alcalde d'Amposta i president de l'Associació Catalana de Municipis, Joan Maria Roig. Així, segons el registre mercantil, Roig hi consta com a conseller a la junta directiva d'aquesta empresa. El president és Luis Solana, exdirector de RTVE, exdiputat del PSOE per Segovia i germà de Javier Solana. A més també hi consta com a conseller delegat l'empresari ampostí, Joan Lluís Ripollés, accionista de l'empresa New Packaging i un dels principals accionistes del complex d'oci Tosses XXI també situat a la capital del Montsià i impulsat inicialment per l'Ajuntament.

Altres noms que hi figuren són el de José Cornado, president i accionista únic de Construcción Pirenaica SA (Copisa), una empresa que segons publicava la revista Época va aconseguir adjudicacions durant els últims anys de govern de CiU per valor de més de 81 milions d'euros. I empresa que també s'encarrega del manteniment de la navegabilitat de l'Ebre. NOTÍCIES RELACIONADES

>«És un projecte totalment legal»

>L'alcalde d'Amposta, entre els promotors d'un polèmic complex residencial a Màlaga

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.