| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 9 de desembre de 2023


dimecres, 8 de novembre de 2006
>

L'alcalde convergent de Pineda expulsarà avui els regidors del PSC

CiU trenca el pacte després de l'amenaça de moció de censura socialista

TERESA MÁRQUEZ. Pineda de Mar
L'alcalde de Pineda, Joan Morell (CiU), té previst signar avui el cessament dels set regidors del PSC que comparteixen govern amb CiU. La crisi sorgida per l'enfrontament amb l'emplaçament de la depuradora de l'Alt Maresme a primera línia de mar i la posterior amenaça socialista de presentar-li una moció de censura han fet inviable reconduir la situació. Morell, amb el suport del seu partit, governarà en minoria fins al final del mandat i confia fer-ho amb pactes puntuals amb totes les forces.Joan Morell va admetre ahir haver-se reunit amb el portaveu del grup municipal socialista, Josep Lluís Fillat, a primera hora de la tarda. Tot i això, va ser el mateix Fillat qui ahir va reconèixer que l'alcalde li havia anunciat la voluntat del seu partit d'expulsar-los del govern. Morell, en canvi, es va negar a explicar el contingut de la trobada. «Són evidents els problemes que hi ha dins el govern de Pineda i el clima de desconfiança mútua que s'ha instal·lat entre els dos grups, i la situació és crítica», va especificar. L'alcalde va recordar que l'actitud del PSC «amenaçant amb una moció de censura que només van retirar perquè no tenien el suport de la direcció comarcal» ha empitjorat encara més unes relacions tibants i tenses sorgides arran de l'emplaçament final de la depuradora de l'Alt Maresme, a primera línia de platja i entre els municipis de Pineda i Santa Susanna. Decisió que va provocar que ERC, també al govern, decidís marxar a l'oposició.

El portaveu socialista, Josep Lluís Fillat, va destacar que superar la crisi és «molt difícil, gairebé impossible». Fillat va comentar que en la reunió mantinguda ahir Morell va assenyalar que tenia el suport del seu partit per prendre una decisió que el deixarà en minoria fins a final de mandat. «La nostra voluntat, tal com vam dir, era continuar dins del govern, perquè hem engegat molts projectes que han de tirar endavant, però la decisió final correspon a l'alcalde», va puntualitzar.

De fet, l'assemblea de militants del PSC reunida divendres passat va acordar mantenir-se dins del bipartit «perquè el PSC és una formació de govern». Per la seva banda, CiU ja es va mostrar molt crítica amb l'actitud del PSC de continuar en les seves àrees després d'haver assegurat públicament que desconfiava de l'alcalde i d'haver fallat en el seu intent de presentar la moció de censura. Fonts properes al govern van destacar ahir que l'opció d'expulsar els socis socialistes de govern ja feia temps que es madurava, però que la decisió es va aturar fins a acabar el procés de les eleccions al Parlament.JOAN MORELL
Alcalde de pineda de Mar (CiU)
«El clima de desconfiança mútua i els problemes amb els socis del PSC es mantenen de fa temps i el vot en contra de la biblioteca no ha fet altra cosa que empitjorar la situació dins del govern»


JOSEP LLUÍS FILLAT
portaveu del grup municipal del psc
«L'alcalde m'ha comunicat la voluntat del seu partit de fer-nos fora del govern, però serà ell qui decidirà en darrera instància el cessament dels regidors socialistes i que haurà d'explicar per què ho fa»


 NOTÍCIES RELACIONADES

>El drama de la depuradora de l'Alt Maresme

>L'alcalde de Pineda signarà avui l'expulsió del PSC del govern

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.