| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 19 de juny de 2021


dijous, 2 de novembre de 2006
>

ICV-EUiA compleix pronòstics i puja fins als 12 diputats

Saura espera que ERC es defineixi, com ha fet el PSC, per un altre tripartit

EVA FONT. Barcelona
Eufòria a ICV-EUiA. Ahir es van complir els pronòstics de creixement que marcaven les enquestes per a la coalició: va passar dels 9 escons que tenia als 12. A més, va aconseguir el que el candidat ecosocialista, Joan Saura, va qualificar de «fita històrica»: obtenir per primer cop un diputat a Lleida, Francesc Pané. Amb la satisfacció pels resultats obtinguts, Saura va adreçar-se al seu enemic polític, CiU, del qual va dir que entre els escons del PSC i ICV l'han derrotat «claríssimament».


+ Joan Saura, celebrant ahir a la nit els resultats de la coalició. Foto: LLUÍS CRUSET
Saura va dir al matí, quan va anar a votar, que es plantejava el dia d'ahir com el que espera els regals la nit de Reis. El que no sabia, deia, era si el regal seria gaire gros. I és que Saura, tal com ha demostrat al llarg de la campanya, es presentava en aquestes eleccions amb la confiança que la seva coalició aniria cap amunt. La seva autosatisfacció per la feina feta al govern, per no haver estat l'autor dels sorolls del tripartit –el que provocava que es pogués fer, com ell predeia, amb el vot dels electors «decebuts» del PSC i ERC– i els bons auguris que li donaven les enquestes feien que Saura estigués convençut de rebre un bon regal. Ahir, els reis (electors) van regalar a Saura un sac de 12 escons, tres més dels que tenia actualment. No van ser els 15 que algunes enquestes, les més optimistes, li donaven i que de fet Saura tampoc no s'acabava de creure. Però els 12 diputats va ser un resultat que va provocar una gran satisfacció a la coalició, que va aconseguir, com va dir ahir Saura conegut gairebé el 100% de l'escrutini, una «fita històrica»: obtenir el primer diputat a Lleida. Francesc Pané serà el primer representant parlamentari de la coalició a la Terra Ferma (el PSUC en va tenir un el 1980), cosa que farà que la formació tingui diputats a les quatre demarcacions. Ahir, Saura, davant de prop de 300 militants que es van reunir a l'hotel Fira Palace de Barcelona per seguir la jornada electoral, i després de dir que estava «preocupat» per les xifres d'abstenció, va mostrar la seva «doble» satisfacció pels resultats obtinguts, que suposen un creixement del 33% de la coalició i que «asseguren una majoria d'esquerres». Una frase que va provocar els crits dels militants, que van dir: «No passaran! No passaran!», en referència a CiU. Saura va dir sobre la federació que «ha estat àmpliament derrotada i que sumant els escons del PSC i ICV-EUiA també ha estat vençuda des del punt de vista del govern d'esquerres. Saura, que va definir la seva coalició com a decisiva per formar un altre govern d'esquerres, va demanar ahir que ERC es pronunciï «com ho ha fet el PSC» per un altre tripartit. Sobre la representació obtinguda per Ciutadans de Catalunya va dir que són «els fills de la política feta pel PP a tot l'Estat».

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Piqué diu que «el nou tripartit serà més independentista i radical»

>CiU recupera Barcelona, que castiga severament PSC i ERC

>Blanco defensa que el PSC serà una força determinant pel futur a Catalunya

>El fortí socialista s'esquerda

>CiU amplia el seu domini territorial i s'imposa en 38 de les 41 comarques

>Mas guanya, tot és obert

>CiU guanya d'onze escons el PSC, que perd la força a la demarcació barcelonina

>Mas estén la mà als partits per pactar un govern sense parlar de dretes ni esquerres

>Hipòtesi

>Carod assegura que ERC serà al govern i aposta per agilitar els pactes

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.