| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 19 de juny de 2021


dijous, 2 de novembre de 2006
>

Montilla s'inclina per un altre govern «catalanista i de progrés»

El candidat del PSC reconeix la victòria «en vots i escons» de CiU i el retrocés del seu partit

ANNA SERRANO. Barcelona
El PSC s'inclina per un altre govern catalanista i de progrés. José Montilla ho va deixar clar ahir en la compareixença que va fer amb el 94% dels vots escrutats i, per tant, amb la confirmació que cap formació podrà governar sola la Generalitat. Montilla va manifestar la voluntat de posar-se a treballar per «un govern catalanista i de progrés», i en un gest molt significatiu, va felicitar tant els socis d'ICV-EUiA com els antics companys d'ERC. Amb onze diputats de diferència respecte de CiU, el candidat dels socialistes va reconèixer la victòria «en vots i en escons» de la federació i el retrocés dels socialistes. El va atribuir als errors comesos pel govern durant la legislatura, l'acabament precipitat d'aquesta legislatura i a un que l'afecta personalment: «el candidat poc rodat».


+ José Montilla, amb Maragall i altres membres del partit, ahir, a la seu del carrer Nicaragua. Foto: GABRIEL MASSANA

Passava un quart de les deu quan Montilla va comparèixer amb Pasqual Maragall i els consellers de la Generalitat. Crits de «president», cares somrients, però també de circumstàncies. L'executiva del PSC havia estat reunida durant tota la tarda veient com les xifres més optimistes del principi de l'escrutini disminuïen fins als 38 diputats. Montilla va admetre la victòria «en vots i escons» de CiU i el retrocés del PSC. «Cap força política té prou suport per garantir un govern», va deixar clar, i va manifestar «la voluntat de contribuir en la construcció d'un govern catalanista i de progrés» que desenvolupi l'Estatut i continuï les polítiques socials començades pel tripartit. «Em posaré a partir d'ara mateix a treballar per fer-lo possible.»

No va parlar explícitament de reeditar el tripartit, però ho va insinuar. En un gest molt significatiu, va felicitar ICV-EUiA per haver guanyat quatre escons i va saludar el resultat d'ERC, que baixa dels 23 als 21, perquè «posa en relleu el fracàs d'aquells que plantejaven les eleccions com un referèndum contra les tres forces que van formar el govern», en referència a CiU. Va advertir la federació que l'actual govern amb els ecosocialistes «té més suport que Convergència». És el missatge que el PSC ha estat llançant en campanya, i ha recordat que en una democràcia parlamentària no governa qui guanya sinó qui aconsegueix majoria a la cambra. Alguns dels presents a la seu dels socialistes insistien que el tripartit «suma més que CiU».

Montilla es va mostrar preocupat per l'alta abstenció, de més del 42%. També va fer autocrítica pel «retrocés» del seu partit, i va dir que és degut a «un candidat poc rodat». NOTÍCIES RELACIONADES

>les frases

>Hipòtesi

>Mas guanya, tot és obert

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.