| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 26 d'octubre de 2021


diumenge, 29 d'octubre de 2006
>

Visita a l'edifici d'El SigloE.O..

La jornada d'ahir, la de cloenda dels premis Octubre, va tancar una intensa setmana marcada per l'organització de fins a quatre congressos i de múltiples iniciatives culturals. Al matí es va realitzar una concorreguda visita a les instal·lacions d'El Siglo, que ja està preparat per a convertir-se en seu de les entitats, les fundacions i la llibreria –entre d'altres– vinculades a l'editor valencià Eliseu Climent.

L'edifici, que ja ha sigut parcialment inaugurat, ha passat a dir-se Octubre Centre de Cultura Contemporània. El Siglo serà seu de la redacció del setmanari El Temps, d'Acció Cultural del País Valencià, de la llibreria i l'editorial Tresiquatre, l'Institut Ignasi Villalonga i la Fundació Ausiàs March.

A la cita van ser convidats diferents personalitats, com ara Salvador Giner, president de l'Institut d'Estudis Catalans, l'escultor Andreu Alfaro i Antoni Vives, director de la Fundació Trias Fargas. De polítics, va destacar Carmen Alborch, candidata socialista a l'alcaldia de València, davant l'escassa representació de la quota catalana, en campanya electoral. També va acudir-hi l'exconseller Carles Solà, que l'any passat va convertir-se en el màxim representant de la Generalitat de Catalunya en la gala dels premis Octubre.

Ja a la nit es va fer entrega dels guardons en les diferents categories i es va retre homenatge al director del Centre Andalús de Biologia Molecular i Medicina Regenerativa, el valencià Bernat Sòria. Sòria treballa en el camp de les cèl·lules mare i va aconseguir curar ratolins diabètics modificant cèl·lules d'origen embrionari per a convertir-les en cèl·lules productores d'insulina. El científic va haver d'abandonar València a causa de la manca de suport de la Generalitat Valenciana a les seues investigacions. El govern de Francisco Camps no va enviar, com tots els anys, cap representant a la gala. NOTÍCIES RELACIONADES

>Una novel·la sobre el desarrelament i un assaig sobre Simenon obtenen els Octubre

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.