| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 15 de juliol de 2024


divendres, 27 d'octubre de 2006
>

Jordi Pujol es decideix a publicar les memòries personals i polítiques

Edicions Proa anuncia tres volums que l'expresident redactarà en col·laboració amb el periodista d'El Punt Manuel Cuyàs

TIAN RIBA. Barcelona
L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol s'ha decidit finalment a publicar les seves memòries personals i polítiques de la mà d'Edicions Proa, amb qui ha compromès tres volums –de 300 pàgines cadascun–, el primer dels quals apareixerà la tardor del 2007. Pujol començarà a redactar les memòries el dia 5 de desembre amb la col·laboració del periodista i adjunt a la direcció d'El Punt, edició de Barcelona, Manuel Cuyàs. El primer volum tractarà de la infantesa i joventut i el seu lligam immediat amb els anys de lluita en la clandestinitat i l'experiència de la presó. També inclourà l'acció no directament política sinó de sensibilització i de creació d'instruments al servei de la societat catalana. El que el President anomena l'etapa de «fer país».


+ Jordi Pujol i Manuel Cuyàs, durant una entrevista per a El Punt Foto: . ANDREU PUIG

Líder carismàtic del catalanisme i peça fonamental de la política catalana dels anys quaranta, Pujol va ser fundador de CDC i president de la Generalitat per CiU durant 23 anys (1980-2003). Les memòries transitaran per la seva dilatada experiència política, però, al contrari de la seva intenció inicial, no pretén fer unes memòries només polítiques, sinó unes memòries estrictes, amb tots els vessants de la seva vida, sobretot en el primer volum.

El segon volum resseguirà la seva entrada oberta en el món de la política, la creació de CDC, el seu primer triomf electoral, les legislatures que ha viscut com a president de la Generalitat i la seva experiència en la política espanyola i internacional. El tercer volum serà un apèndix sobre la visió d'Europa i del món de Jordi Pujol.

A partir del 5 de desembre, al despatx d'expresident que té Pujol al passeig de Gràcia de Barcelona, farà dues trobades setmanals amb el periodista Manuel Cuyàs. El plantejament inicial és que Pujol vagi fent memòria de la seva vida per ordre cronològic, des dels orígens familiars fins a l'actualitat. Cuyàs ha volgut deixar clar que «les memòries les fa Pujol, escrites en primera persona i sense la meva intervenció. És a dir, que no és una entrevista, tot i que jo li faré preguntes». Cuyàs ordenarà els records del President per als tres volums, però, a més, les sessions es gravaran i es transcriuran per a l'arxiu del Centre d'Estudis Jordi Pujol. Cuyàs considera que «és important» que quedi el testimoni oral de Pujol. Els volums incorporaran també fotografies de la col·lecció personal de Pujol i d'altres.

Pujol li va proposar a Cuyàs que col·laborés en la redacció de les seves memòries després d'un temps d'«acostament personal», arran dels reportatges sobre la visió de vint personatges sobre els 23 anys de govern de Pujol publicats a El Punt l'estiu del 2003, que es van convertir en el llibre Vint i Jordi Pujol , i de diferents entrevistes que Cuyàs li ha fet pel diari.

Manuel Cuyàs (Mataró, 1952) col·labora a El Punt des de fa vint anys. El 1994 va ser nomenat director de l'edició del Maresme i actualment és adjunt a la direcció de l'edició de Barcelona. NOTÍCIES RELACIONADES

>Jordi Pujol publicarà les memòries de la mà de Manuel Cuyàs

>Pujol publica les memòries, de la mà del periodista Manuel Cuyàs

>Jordi Pujol publicarà les memòries de la mà del periodista d'El Punt Manuel Cuyàs

>Jordi Pujol publicarà les memòries de la mà del periodista d'El Punt Manuel Cuyàs

>Jordi Pujol publicarà les memòries de la mà del periodista d'El Punt Manuel Cuyàs

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.