| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 24 de setembre de 2021


dimarts, 24 d'octubre de 2006
>

Salt apuja les taxes un 4,2% i bonifica la creació d'espais per a bicicletes als edificis

El ple va acordar posar el contenciós contra la Generalitat

MONTSE BARRERA. Salt
L'Ajuntament de Salt va aprovar en el ple d'ahir a la nit la modificació de les ordenances fiscals per a l'exercici 2007, en què l'increment de la taxa en general és d'un 4,2%. Inclouen bonificacions en la creació d'espais per a bicicletes i per al reciclatge als edificis. Tots els grups van donar suport a un contenciós contra la Generalitat pel pas del tren de mercaderies.

Aquestes ordenances venen marcades pel pla de sanejament financer que va presentar l'Ajuntament i que marca un horitzó de tres anys, fins al 2009, i que pel 2007 estableix un increment del tipus de l'IPC. Les taxes en general s'incrementen un 4,2%, i es diferencia la taxa d'escombraries, en què s'apugen un 4,1% les domiciliàries i un 9,7% les comercials, aquestes últimes s'incrementen més amb l'objectiu d'anar adequant el cost del servei. L'impost de béns immobles (IBI) s'incrementa un 2,3%, el tipus passa d'un 0,733% a un 0,75%. L'impost sobre vehicles a motor s'incrementa un 3% i el d'activitats econòmiques, un 4,2%. Hi van votar a favor els grups de l'equip de govern, CiU i ERC, mentre que el PSC-CpC, IPS-ICV i el PP es van abstenir, i EUiIU hi va votar en contra.

La proposta inclou bonificacions per actuacions mediambientals per a unes construccions més sostenibles i que va proposar IPS-ICV a condició de no votar-hi en contra, i que l'equip de govern i alguns partits van acceptar. Així, el text inclou bonificacions en temes com ara la creació d'espais per guardar-hi dues bicicletes per cada habitatge als edificis, així com espai a les cuines per dipositar-hi els cubells per fer el reciclatge.

D'altra banda, el ple va aprovar també l'adjudicació del contracte de concessió del servei d'estacionament d'horari limitat i suport tècnic al servei de grua a l'empresa Giropark, a més de resoldre les al·legacions i aprovar les bases reguladores per a l'atorgament de subvencions a les entitats locals.

Taxes en general - 4,20%

IBI - 2,3%

Impost de vehicles - 3%

IAE - 4,2%

Expedició de documents - 2,6% de mitjana

Taxa d'escombraries - 4,1% (domiciliàries)

Taxa d'escombraries - 9,7% (comercials)

Bonificacions - 15% (per fer pàrquing per a dues bicicletes per habitatge i espai per al reciclatge a la cuina)

Bonificacions - 5% (per fer una de les dues coses anteriors)


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Unanimitat pel contenciós

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.