| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 30 de maig de 2023


dimarts, 24 d'octubre de 2006
>

Maresme. La Mostra de Cinema de Mataró mira cap a l'Europa de l'Est

El concurs de curtmetratges i xerrades a Can Xalant completa l'oferta fílmica

LLUÍS ARCAL. Mataró
Mataró viurà del 3 a l'11 de novembre la vint-i-vuitena Mostra de Cinema i el desè Concurs de Curtmetratges. Enguany la programació posarà un èmfasi especial en els films provinents de l'Europa de l'Est i dels països postcomunistes. El Teatre Monumental serà l'escenari de la projecció de 9 llargmetratges –alguns de guardonats en festivals internacionals–, dels quals 5 es veuran només a Mataró. L'oferta cinematogràfica es completarà amb unes taules rodones sobre cine a Can Xalant.


+ González amb el cartell de la mostra, de Sergio Espín. Foto: LL.A.

El cinema negre donarà el tret de sortida a la Mostra de Cinema de Mataró 2006 amb Brick, una producció de Rian Johnson centrada en els adolescents que es va exhibir al recent Festival de Cinema de Sitges. Tot i això, l'edició d'enguany, que es farà al Teatre Monumental del 3 a l'11 de novembre, estarà encarada a les produccions cinematogràfiques vingudes dels països postcomunistes de l'Europa de l'Est, com ara Grbavica, guardonada amb l'Ós d'Or en l'edició 2006 de la Berlinale, que serà l'encarregada de tancar el festival. La mostra d'enguany preveu oferir per primer cop una sessió matinal adreçada als més petits amb la pel·lícula d'animació Kirikú i les bèsties salvatges.

Tant el regidor de Cultura, Jaume Graupera (ICV), com el representant de la Comissió de Cinema organitzadora de la mostra, Jesús González, van voler destacar que «són pel·lícules fosques d'un cinema –el de l'Europa de l'Est– que no acaba d'arribar a les nostres sales». González també va voler emfatitzar que «dels 9 llargmetratges programats, 5 es veuran només a Mataró».

La mostra es completarà amb la desena edició del Concurs de Curtmetratges. Aquest any s'hi han presentat fins a 110 propostes, de les quals se'n projectaran 8. Entre els curts seleccionats destaquen Peacemaker, d'Àlex Pastor (director de La ruta natural), i Proyecto Nueva Era, de l'arenyenc Eloi Tomàs. Aquests finalistes aspiraran a un primer i un segon premi del jurat i al premi del públic, que s'atorgarà per votació popular durant els dies que duri la mostra.XERRADES A CAN XALANT
El centre de creació i pensament Can Xalant s'integrarà per primer cop dins les activitats de la mostra. Concretament, els dies 8 i 9 de novembre el centre serà l'escenari de dues taules rodones. En la primera s'abordaran els nous formats cinematogràfics i les seves aplicacions, i hi participarà el director del Festival de Cinema de Sitges, Àngel Sala. La segona xerrada tractarà les hibridacions entre les arts visuals i el cinema, i tindrà com a contertulià Albert Serra, director d'Honor de cavallería.
3 de novembre

- 22.00. Proyecto Nueva Era (curt) i Brick.

4 de novembre - 18.00. Banal (curt) i 4.
- 22.00. Frozen souls (curt) i Grain in ear.

5 de novembre - 12.00. Garto (curt) i Kirikú i les bèsties salvatges.
- 18.00. Avatar (curt) i Les invisibles.
- 20.00. Corrientes circulares (curt) i La mort del senyor Lazarescu.

9 de novembre - 22.00. Éramos pocos (curt) i Eve and the firehorse.

10 de novembre - 22.00. Peacemaker (curt) i Los abandonados.

11 de novembre - 18:00. Red road.
- 22:00. Lliurament de premis i Grbavica.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Mataró mira a l'Europa de l'Est en la Mostra de Cinema

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.