| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 25 de setembre de 2021


dijous, 19 d'octubre de 2006
>

Montilla crida els descontents amb CiU a optar pel «rigor» del PSC

Reconeix que Catalunya és «una nació i un sol poble amb accents diferents»

ANNA SERRANO. Mataró
El candidat del PSC, José Montilla, va fer una crida als abstencionistes però en especial als electors de CiU descontents per l'excessiva gesticulació que pugui estar fent la federació i els va instar a elegir el PSC el pròxim 1 de novembre. Montilla va contraposar el «el teatre de tercera i el màrqueting» de Convergència amb el «rigor i seriositat» dels socialistes. Va insistir que ningú millor que el PSC representa Catalunya, «una nació i un sol poble amb accents diferents».


Va ser un altre acte de format reduït, amb el públic al voltant del candidat i fent-li preguntes, enmig del pavelló Eusebi Millán de Mataró. En resposta a un dels presents, que li va demanar per la desmobilització, José Montilla es va adreçar directament als abstencionistes i als votants descontents amb CiU que es puguin haver sentit molestos per episodis com ara la distribució del DVD, i els va instar que el pròxim 1 de novembre votin el PSC. Va dirigir-se «a la gent que alguna vegada ha votat CiU, que pensen que la política és una cosa seriosa, que estimen el país, que no els agraden els insults i que demanen rigor i honestedat», i va assegurar que la federació «no és una aposta seriosa, ni rigorosa» perquè, entre altres, Artur Mas és «un candidat que no té programa ni equip». Els va cridar a «deixar de banda el teatre de tercera i el màrqueting» proclamant que «no és l'hora de votar CiU ni de quedar-se a casa, és l'hora de votar el PSC». En un gest als electors nacionalistes, va definir el projecte socialista com el «d'una nació i un sol poble plural amb diferents accents».

Montilla no només es va referir al «vídeo de mentides», sinó també als comptes que els executius de la federació van deixar a la Generalitat. Va recordar que el govern d'esquerres va trobar un dèficit de més de 1.000 milions, que els socialistes asseguren que estan en disposició d'eixugar el 2007, un any abans del que fixava el pla de sanejament del tripartit. Va culpar Mas d'«aquest forat», com a responsable d'Economia, i va contraposar la seva gestió a la feta pel govern de Pasqual Maragall i, en especial, la del conseller d'Economia, Antoni Castells. La crítica a l'actuació del líder de CiU quan era al govern també va servir per treure credibilitat a les seves propostes, que, segons Montilla, «no es poden complir».

El candidat va ser precedit per l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Barón, i el conseller d'Educació, Joan Manuel del Pozo. Les propostes van girar entorn de l'ensenyament, i el PSC es va comprometre a fer un pacte nacional per la formació professional. NOTÍCIES RELACIONADES

>Els comerciants volen que es recuperi la conselleria

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.