| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 29 de setembre de 2022


dijous, 19 d'octubre de 2006
>

Vallès. La Generalitat confirma que la connexió en tren del Vallès amb Barcelona tindrà estació a RipolletJ.A.. Ripollet

El secretari general per a la Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, ha confirmat per carta a l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, que el pla d'infraestructures del transport de Catalunya (PICT) –el document marc per la planificació viària i ferroviària del país– inclourà la connexió ferroviària entre el Vallès Occidental i Barcelona i que tindrà una estació dins del municipi de Ripollet. La carta, amb data del 6 d'octubre, és una resposta a les demandes que el consistori ripolletenc va fer arribar a la secretaria general de Mobilitat després d'aprovar-se el juliol passat el PICT sol·licitant més informació respecte al tractament de les al·legacions que s'havien presentat per unanimitat de les formacions al maig.

En aquestes al·legacions es demanava la creació d'una estació a tocar del parc dels Pinetons, concretament a la plaça d'Avrillé, per a tren i metro lleuger –amb 36.000 habitants no en té cap actualment–, reconvertir la línia entre la UAB i Mollet per a passatgers, perllongar la línia de metro lleuger entre Trinitat Nova i Can Cuiàs fent una connexió amb la línia Mollet-el Papiol i també la creació d'un nou eix ferroviari de Rodalies de Renfe amb inici a l'estació de Santa Maria de Montcada fins a l'eix de Caldes de Montbui i amb parada a Ripollet.

En la carta enviada per Nadal a l'alcalde de Ripollet reconeix que l'equip redactor del pla territorial metropolità de Barcelona «estudia la definició concreta d'aquesta connexió» entre el Vallès i Barcelona i que la proposta «incorpora que sigui una nova línia ferroviària que doni servei al vostre municipi, amb una estació central al nucli urbà». La inversió estimada per aquesta nova línia, que considera d'«importància estratègica», serà de 300 milions d'euros.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.