| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 2 de març de 2021


dimarts, 17 d'octubre de 2006
>

Sarfa ha començat les obres per marxar de Palafrugell a Begur

Està previst que les cotxeres i les oficines estaran enllestides el 2007

ALBERT VILAR. Begur Palafrugell
L'empresa de Palafrugell Sarfa, que es dedica al transport de viatgers des de l'any 1921, ha començat les obres de construcció de les cotxeres, que es complementen amb un edifici per a taller, magatzem i oficines, al polígon industrial de Begur, ja que no va trobar terrenys a Palafrugell. El nou emplaçament de Sarfa està previst que estigui enllestit la primavera que ve. A la finca on és ara, que es troba dins el nucli de Palafrugell, s'hi faran blocs de pisos i locals comercials.


+ La finca del nou garatge i les oficines de Sarfa, al polígon de Begur, ahir al migdia. Foto: A.V.

En aquests moments ja s'ha aplanat la finca i s'ha fet el tancament per començar a executar el projecte, per al qual l'empresa té permís des del maig. L'edifici, al centre de la finca, que fa 6.378 m², albergarà el taller de manteniment i reparació, de 550 m²; el magatzem, de 180 m², i les oficines, de 650 m². I l'entorn de la finca servirà com a aparcament per a uns 40 autocars.

Sarfa sempre havia previst quedar-se a Palafrugell. Fins i tot, quan es va quedar la concessió de la nova estació d'autobusos, ja havia arribat a un acord amb l'alcalde anterior, Frederic Suñer (CiU), per adquirir unes finques del costat, que feien 3.000 m². Però la majoria del consistori es va oposar a aquesta venda. I el tema va quedar aparcat. Amb l'actual govern d'esquerres (format pels grups Entesa i PSC), es va intentar buscar una solució, només per a les cotxeres, però com que no es va arribar a cap acord, Sarfa va buscar a fora, i va trobar la finca al polígon de Begur.

El govern palafrugellenc confia que el nou emplaçament només serveixi de garatge i les oficines es mantinguin a Palafrugell, ja sigui a l'estació, on hi ha prou espai al segon pis, o a l'emplaçament actual, si bé tota la finca es reconvertirà en tres blocs de pisos. «Per ara, no ens ha comunicat cap cessament d'activitat», va dir el portaveu de l'Ajuntament, Juli Fernández, que va afegir: «Sabem que marxen els cotxes, però res més.» NOTÍCIES RELACIONADES

>I a Palafrugell, blocs de pisos

>Més autobusos, viatgers més repartits

>Sarfa comença les obres per marxar de Palafrugell a Begur

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.