| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 13 de juny de 2024


dimarts, 17 d'octubre de 2006
>

Treball critica que les empreses no fan prou per conciliar vida laboral i professional i crea una nova eina

Repartirà 3.000 CD interactius d'un sistema informàtic que ajusta horaris

EVA GARCIA PAGÁN. Barcelona
Les empreses catalanes no fan prou per conciliar la vida laboral i la professional dels seus treballadors. No és només una apreciació a peu de carrer, el Departament de Treball del govern català va lamentar ahir que la negociació col·lectiva no avança prou en aquest aspecte. Per intentar cobrir aquesta mancança, el govern repartirà a més de 3.000 empreses catalanes un programa informàtic interactiu de suport que permet fer plans de conciliació laboral i familiar personalitzats.


+ Establiments Viena té una plantilla molt jove i sovint són estudiants. Foto: IMMA BOSCH

El govern català repartirà més de 3.000 CD interactius amb un programa que facilitarà l'elaboració de plans personalitzats de conciliació de la vida laboral i la familiar però el material també estarà disponible a través d'Internet. El Departament de Treball constata l'escàs interès per implantar les mesures de conciliació en la negociació col·lectiva. Dels 2.100 convenis d'aplicació a Catalunya, 800 es limiten a reproduir les mesures recollides en la legislació i 200 van una mica més enllà i equiparen parella de fet amb matrimoni. De fet, la directora de Relacions Laborals, Mar Serna, recordava ahir que les mesures de conciliació són alguna cosa més que els permisos de maternitat.

El sistema interactiu que repartirà el Departament de Treball ha estat batejat amb el títol de Les 6 C de la conciliació i es basa en sis fases: compromís de l'empresa amb la iniciativa, capacitat per aplicar polítiques, concreció a partir de la diagnosi efectuada, confiança per obrir canals de comunicació dins l'empresa, coordinació per establir les prioritats i els objectius de millora i continuïtat, per garantir l'avaluació contínua de la implantació del pla.

El govern català va recordar ahir en la presentació del programa que és pioner a l'Estat. Entre les mesures que proposa per facilitar la flexibilitat laboral hi ha la reducció del temps de dinar per sortir abans de la feina, facilitar permutes de torns i crear bancs de temps. També es recomana pactar un horari flexible d'entrada i sortida, fer política de llums apagats per trencar l'hàbit de perllongar la jornada, i oferir la possibilitat de treballar a casa durant un temps o uns dies a la setmana. NOTÍCIES RELACIONADES

>Conciliació i entrepans

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.