| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 5 de juny de 2023


diumenge, 15 d'octubre de 2006
>

El barceloní Telmo Moreno guanya la novena edició de la Biennal d'Art Ciutat d'Amposta

El certamen ha atret enguany la participació de 53 artistes

NATÀLIA BORBONÈS. Amposta
Telmo Moreno (Barcelona, 1979) ha guanyat la novena edició de la Biennal d'Art Ciutat d'Amposta, amb l'obra Salvando las distancias. La convocatòria va atraure enguany la participació de 53 artistes procedents de Catalunya, el País Valencià, Navarra, Madrid i Andalusia. El Museu Comarcal del Montsià exhibirà fins al 19 de novembre l'exposició que inclou les dotze obres finalistes del certamen artístic, que organitza des de l'any 1989 l'Ajuntament d'Amposta.


+ Telmo Moreno, fotografiat amb l'obra que ha guanyat la biennal. Foto: EL PUNT

Telmo Moreno ja va guanyar ex aequo l'any passat la Biennal d'Art de Valls-Premi Guasch Coranty, amb el vídeo Punto de fuga. Ara ho ha tornat a fer al certamen ampostí per decisió d'un jurat format per Montse Badia, comissària d'art independent; Juan de Nieves, director artístic de l'Espai d'Art Contemporani de Castelló; David G. Torres, crític d'art i comissari d'exposicions, i Pedro Soler, director de l'espai Hangar de Barcelona. La seva obra, Salvando las distancias, va ser l'escollida d'entre les propostes dels artistes que van quedar finalistes de la convocatòria: Ricardo Álvarez, David Curto, Svanje Busshoff, Fearless.studio, Toni Ferron, Pere Ginard-Laura, Yago Hortal, Daniel Jordà, Mònica Porta, David Serra (Kenneth Russo) i Mayte Vélaz-Sancha.

El primer premi de la biennal, que situa els seus objectius en la promoció de les arts visuals emergents i de l'artista jove, està dotat amb 4.000 euros i la possibilitat de fer una exposició temàtica al voltant de l'obra del guanyador, que es realitzaria l'any 2007 al Museu Comarcal del Montsià. La biennal també ha lliurat quatre premis compra de 1.200 euros cadascun i que sufraguen tres empreses patrocinadores del certamen. Aquests premis s'han atorgat al tortosí David Curto, per l'obra Takfir; a Kenneth Russo, per Entrevista d'amor; a Mònica Porta, per la proposta titulada Malevich, Mondrian, Brancus, i a Yago Hortal. L'exposició de la biennal estarà oberta fins al 19 de novembre.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.