| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 27 de gener de 2022


dissabte, 14 d'octubre de 2006
>

CiU supera per 1,8 punts el PSC, que en cau 2,2, en el darrer baròmetre del govern

Montilla cau dues posicions en valoració respecte de l'enquesta del juliol, que aleshores guanyava el PSC per un 1,6%

XAVIER MIRÓ. Barcelona
CiU guanya per 1,8 punts el PSC en la intenció de vot del baròmetre d'octubre del govern perquè creix en un 1,4%, mentre que els socialistes cauen 2,2 punts respecte a la darrera enquesta del juliol passat. ERC també perd un 1,5% de suport, mentre que els ecosocialistes d'ICV-EUiA són l'altre partit que augmenta resultats, un 0,7% més. El PP es manté en el mateix 4,3% d'intenció de fa tres mesos. El candidat del PSC, José Montilla, cau dues posicions en la valoració de líders i el superen Joan Puigcercós (ERC) i Joan Saura (ICV-EUiA), mentre que Pasqual Maragall, Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida són els més ben valorats tot i que amb menys nota que la que havien obtingut en la darrera enquesta. ERC és el partit que té l'electorat més desmobilitzat.


El baròmetre de l'octubre del govern dóna la victòria a CiU per 1,8 punts respecte del PSC. Així els resultats de la darrera enquesta governamental, del juliol passat, canvien i s'afegeixen a la tendència que marquen les enquestes preelectorals. Socialistes i republicans són els partits que perden més percentatge respecte de fa tres mesos, mentre que CiU és qui més en guanya, tot i que ICV-EUiA també puja un 0,7% de vots. Respecte a la valoració dels líders, destaca la caiguda de dos posicions del candidat José Montilla (PSC), que és superat pel republicà Puigcercós i l'ecosocialista Joan Saura respecte del juliol passat. Tot i perdre puntuació, Maragall (PSC), Mas (CiU), Duran i Lleida (CiU) i Joan Herrera (ICV-EUiA) continuen sent els més valorats i aproven, amb Joan Puigcercós, mentre que suspenen la resta de polítics sobre els quals es pregunta. Carod-Rovira (ERC), Josep Piqué (PP), Dolors Nadal (PP) i Puigcercós són els únics que guanyen en valoració respecte de la darrera enquesta, malgrat que els tres primers encara suspenen. Comparant la intenció de vot dels enquestats amb els resultats reals obtinguts en les darreres eleccions autonòmiques, CiU augmentaria en un 2,1% els seus resultats, mentre que el PSC guanyaria 0,2 punts. ERC, tot i que continua caient des dels baròmetres de març i juliol, guanyaria 1,1% de vots respecte de les eleccions passades. ICV-EUiA seria el partit que més suport electoral guanyaria respecte del 2003, un 3,1% més de sufragis. El PP fa dos anys que es manté força estable en els baròmetres successius, 3,1 punts per sota dels resultats reals dels darrers comicis catalans. Comparant el record que els enquestats tenen del partit que van votar el 2003 i la intenció de vot actual, queda clar que CiU té l'electorat més mobilitzat, junt amb el PP. Els tornarien a votar un 78,1% i un 69,1% respectivament, mentre que ERC té gairebé la meitat de votants que dubten de la seva opció aquest cop. La fidelitat republicana se situa en un 51,6%. PSC i ICV-EUiA serien votats pel 65,1% del seu electorat de fa tres anys. Amb molta diferència, la immigració i l'accés a l'habitatge són els dos problemes que més preocupen, força per davant de l'atur i la inseguretat ciutadana.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>TV3 demana a CiU que retiri les imatges que ha utilitzat en el DVD

>CiU supera en dos punts el PSC en una enquesta del govern

>CiU supera en dos punts el PSC en una enquesta del govern

>CiU supera en dos punts el PSC en una enquesta del govern

>CiU supera en dos punts el PSC en una enquesta del govern

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.