| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 23 de febrer de 2024


dissabte, 14 d'octubre de 2006
>

Maresme. El PSC de Pineda es fa enrere amb la moció de censura i ERC deixa el govern

Els socialistes hi continuaran «per responsabilitat» i els republicans marxen «per dignitat»

TERESA MÁRQUEZ. Pineda de Mar
El PSC i ERC, en el govern de Pineda de Mar, van anunciar ahir que finalment no hi haurà moció de censura contra l'alcalde, Joan Morell (CiU), en la qual també prenia part el PP. Els socialistes justifiquen aquest cop de timó perquè la proximitat de les eleccions municipals «desaconsella un pas organitzatiu tan complex». El PSC es mantindrà dins un govern encapçalat per un alcalde a qui ja no té confiança després que aquest pactés en solitari l'emplaçament a primera línia de platja de la depuradora de l'Alt Maresme. El soci minoritari del tripartit, ERC, però, ha pres la decisió de passar a l'oposició «per dignitat».


+ D'esquerra a dreta, Amor, Fillat i Palacín, en la roda de premsa d'ahir. Foto: T.M.

Tomb de 180 graus en el futur del govern municipal de Pineda. L'anunci de moció de censura contra l'alcalde orquestrada pels dos socis de govern, el PSC i ERC, i amb el suport del PP ha quedat en no res. Ahir en roda de premsa, el portaveu del grup municipal socialista, Josep Lluís Fillat, va explicar el perquè de la decisió final. «Les condicions per plantejar una moció de censura no són les millors perquè som a pocs mesos de les eleccions municipals», va dir Fillat.

Pel portaveu socialista, malgrat que la desconfiança cap a l'alcalde es manté inalterable, ara sí que és possible continuar governant plegats. «Serà difícil, però hi ha molts projectes engegats que cal tirar endavant i no volem afavorir una situació de desgovern que afecti els ciutadans de Pineda», va dir. Josep Lluís Fillat va negar que la retirada de la moció de censura hagi estat marcada tant per la direcció comarcal com per la nacional del partit, però va admetre que aquests òrgans no estaven d'acord a presentar-la. Fillat, però, no va descartar que si la convivència amb CiU «es fa insuportable» marxin del govern o es torni a plantejar la moció de censura.

Per la seva banda, l'única regidora d'ERC en el tripartit de Pineda, Mònica Palacín –que porta l'àrea de Joventut–, va anunciar que abandonava el seu càrrec per la impossibilitat de continuar en un govern en el qual «ja no es té confiança» a l'alcalde. Palacín sí que va confirmar la negativa del partit a compartir cap pacte ni projecte «on sigui el PP», i va mantenir que la seva marxa a l'oposició «és un gest de dignitat i afavorirà la llibertat d'ERC per defensar els seus projectes». NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. «No han fet la moció perquè no els l'han deixat fer»

>Maresme. El PP, crític

>El PSC de Pineda no presenta la moció i ERC abandona el govern

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.