| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 5 de desembre de 2023


dimecres, 11 d'octubre de 2006
>

Maresme. El PSC, ERC i el PP de Pineda superen diferències per anunciar divendres un nou govern sense CiUT.M.. Pineda de Mar

El PSC i ERC, al govern de Pineda, van encetar dilluns a la nit el primer dels contactes amb el PP, únic grup a l'oposició, per tirar endavant la moció de censura contra l'alcalde, Joan Morell (CiU). Tots els presents a la reunió coincideixen a destacar la cordialitat i la bona entesa, malgrat que en el cas d'ERC i el PP es tracti de formacions antagòniques. Les tres forces polítiques van consensuar ahir un comunicat, en el qual confirmaven la trobada «per determinar la viabilitat d'impulsar un nou govern a Pineda». La nota també establia divendres com el dia triat per fer pública en roda de premsa la decisió final.

Malgrat aquest silenci autoimposat per evitar que es filtrin decisions abans d'hora, sembla evident que els tres partits veuen imprescindible fer fora l'alcalde. Els arguments que utilitzen: la falta de confiança en l'acció de govern i en el mateix Joan Morell, i la manca d'esforç per reconduir la situació amb els seus socis de govern. El secretari de política municipal d'ERC, Francesc Gil, va reconèixer que malgrat que comparteixen amb el PSC i el PP la necessitat de garantir la governabilitat, «és complicat trobar un encaix dins un govern on hi hagi el PP». Tot i això, Gil està convençut que s'arribarà a una entesa.

Del mateix parer és el portaveu del PP, Norbert Peláez, que qualifica de «molt positives» les converses mantingudes amb les altres dues forces. «És evident i pública la falta de confiança cap a l'alcalde dels seus socis del tripartit i existeix una ferma voluntat de trobar la millor solució per a Pineda», insisteix a dir Peláez. Per la seva banda, el PSC es va remetre al comunicat i a la roda de premsa de divendres.

A CiU, els moviments per fer fora Joan Morell es consideren «mers interessos polítics i partidistes dels grups que hi donen suport». El president local de CiU, Enric Creus, manté que la federació nacionalista «no ha fet res condemnable fins al punt de merèixer una moció de censura». «Joan Morell tan sols ha desbloquejat una situació enquistada i és l'únic a qui interessa de debò resoldre l'emplaçament de la depuradora de l'Alt Maresme», apunta Creus. Pel president, «CiU és al govern de Pineda per treballar i si hi ha algú que no hi està d'acord només cal que l'abandoni».Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.