| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 28 de juliol de 2021


dimarts, 10 d'octubre de 2006
>

Comencen els treballs per a l'elaboració del catàleg de paisatge de les Terres de l'Ebre

Aquesta eina s'incorporarà a la revisió del pla territorial parcial de l'Ebre

CINTA BONET. Amposta
L'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (Idece) va organitzar ahir una jornada sobre el paisatge a les Terres de l'Ebre amb motiu de l'inici dels treballs per a l'elaboració del catàleg del paisatge de les comarques ebrenques. Aquesta eina ha de permetre protegir, gestionar i planificar el paisatge de la zona per conservar i millorar-ne la qualitat, i s'ha d'integrar a la revisió del pla territorial parcial de l'Ebre, en què es decidirà quins aspectes s'incorporen com a vinculants.

El vicepresident primer de l'Idece, Josep Solé, va ser l'encarregat ahir de presentar la Jornada Monogràfica sobre el Paisatge a les Terres de l'Ebre, en què es va donar el tret de sortida oficial a la redacció del catàleg del paisatge de les comarques ebrenques. Aquesta eina ha de permetre protegir, gestionar i planificar el paisatge de la zona per conservar i millorar-ne la qualitat. Així, d'acord amb l'aplicació de la llei de paisatge de l'any 2005, cal incloure l'instrument paisatgístic dintre dels plans d'ordenació territorial. Per aquest motiu, el catàleg de paisatge de les Terres de l'Ebre s'incorporarà a la revisió del pla territorial parcial de l'Ebre, on es decidirà quines directrius de la carta es consideren vinculants i quines només recomanacions. Per fer aquest catàleg es definiran diverses unitats paisatgístiques dintre les quatre comarques de l'Ebre, es farà una avaluació i es definiran i establiran les mesures i accions necessàries per aconseguir la qualitat del paisatge. Segons la directora de l'Idece, Genoveva Margalef, el catàleg, que té un termini d'elaboració d'un any, servirà de guia als agents socials a l'hora d'escollir una línia d'actuació territorial.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Aposta pels valors intangibles

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.