Les pastisseries Farga, fundades l'any 1957 a Barcelona, s'estan adaptant als nous temps. Com explicava ahir el president del grup i fundador de la nissaga familiar, Jesús Farga, «les pastisseries abans s'obrien al costat de les esglésies i ara s'obren al costat de les oficines». El segment de la pastisseria ha perdut pes en benefici d'altres segments, com ara la restauració ràpida –el fast-good, com l'anomena la directora general de Farga, Marga Farga– i el servi de càtering. «Des de fa uns quants anys hem plantejat una obertura cap a l'hostaleria i la restauració i tenim una posició en la gastronomia selecta», deia ahir Marga Farga.
En aquest sentit, i després de gestionar durant poc més d'un any el restaurant Hipopotamus, el grup ha decidit invertir 700.000 euros a reconvertir el local en una nova botiga, al mateix número 630 de la Gran Via de les Corts Catalanes on hi havia el restaurant. L'establiment, batejat com a Farga 630, s'inaugurarà al novembre i oferirà cafeteria, restaurant, botiga-confiteria i servei de càtering, les quatre àrees de negoci en les quals Farga basa la seva estratègia empresarial. Tot i que no descarten afrontar més inversions sí que declinen inicialment obrir més pastisseries fora de Barcelona, ciutat on gaudeixen d'una posició de marca de qualitat privilegiada. Aquesta serà la sisena botiga de Farga, que en té a Gran de Gràcia, passeig de Sant Gervasi, avinguda Diagonal, carrer de Beethoven i rambla de Catalunya. Totes, a Barcelona.