| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 29 de setembre de 2020


dissabte, 30 de setembre de 2006
>

L'Esculapi tornarà a Empúries coincidint amb el centenari del jaciment

Ahir es va constituir la comissió organitzadora dels actes del 2008

LAURA PORTAL. Empúries
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va assegurar ahir que l'Esculapi tornarà a Empúries, i ho farà en els pròxims mesos, en el context de la commemoració del centenari per recuperar la ciutat antiga. Mascarell va fer aquestes declaracions en el marc de la constitució de la comissió organitzadora dels actes per al 2008.


+ Els membres del comitè organitzador del centenari d'Empúries, ahir, a la seu del Museu d'Arqueologia. / Foto: L.P.

L'escultura més singular del jaciment d'Empúries, l'Esculapi, podrà tornar finalment al lloc on va ser trobat. Així ho va confirmar ahir el conseller de Cultura, que va assenyalar que no veia cap problema «ni cultural, ni polític», perquè aquesta peça tornés, un cop hagi estat acabat el procés de restauració a què està sent sotmès. El que no va quedar clar és on se situarà exactament perquè, segons hi va afegir Mascarell, això ho deixa en mans dels tècnics. L'any 2008, doncs, serà l'any d'Empúries i com van destacar ahir els representants de les administracions implicades, serà l'any de la redescoberta del jaciment.

La constitució de la comissió organitzadora, ahir mateix, va donar el tret de sortida a aquests esdeveniments que divuit mesos abans s'estan començant a preparar. En aquesta comissió hi ha de moment setze persones, presidides pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, amb dos vicepresidents que són el director general de Patrimoni Cultural, Josep M. Carreté, i el diputat de l'àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, Carles Ruiz. A continuació hi ha vuit vocals representants de la Generalitat, de la Diputació de Girona i Barcelona, del Museu d'Arqueologia de Catalunya i d'Empúries, de l'Ajuntament de l'Escala i del Ministeri de Cultura, entre d'altres. Està previst, a més, que s'hi afegeixin quatre persones més, de les quals ahir no es va avançar el nom.

Tots ells seran els encarregats d'organitzar el programa de recerca arqueològica, de difusió científica i de divulgació entre el públic en el centenari de la recuperació patrimonial de la ciutat grega i romana d'Empúries. A més d'aquest comitè també hi haurà un altre comitè d'honor, presidit pel president de la Generalitat.PRENENT EL RELLEU DE 1908
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va remarcar la importància d'Empúries, ja que és la colònia grega més ben conservada de l'Estat espanyol i va ser el lloc per on va començar la romanització de la Península. Després, amb el noucentisme es va recuperar el jaciment i es van iniciar les excavacions i és aquest sentit de recuperar el passat i donar una nova mirada sobre el món clàssic que es vol mantenir en el centenari. Al gener ja hi haurà un primer programa.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.