| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 7 de juliol de 2022


dimarts, 26 de setembre de 2006
>

Maresme. Rocafonda de Mataró confia a reduir el trànsit a la nova ronda del barri

Els veïns recorden que encara hi ha pendent l'accés de l'autopista des del polígon industrial

ELENA FERRAN. Mataró
La ronda Rafael Estrany és un dels accessos principals al barri de Rocafonda i també per això un dels més transitats. Amb la nova urbanització s'ha dissenyat una rambla amb més espai per als vianants, amb voreres més amples i ordenant els aparcaments. Els treballs, que han costat prop d'1.400.000 euros, han servit per enllaçar el barri amb la zona d'equipaments que té a l'altre costat del carrer. Ara els veïns confien que el nombre de semàfors i passos de vianants dissuadeixi part dels cotxes que entraven per aquest via i que es desviïn pel polígon industrial. També reclamen amb urgència que es faci el nou accés des de l'autopista.


+ Un avi assegut just davant del carril bici de la nova ronda Rafael Estrany. Foto: E.F.

Rocafonda ha guanyat una avinguda. Les obres a la ronda Rafael Estrany han convertit aquesta via d'accés al barri en un carrer amb més espai per als vianants. Per fer-la més transitable per als qui van a peu, s'hi han col·locat més semàfors, passos de vianants i un carril bici. Un dels trams de l'avinguda, entre els carrers Picasso i Músics Cassadó, s'ha fet a un sol nivell per donar preferència als vianants.

La nova urbanització també comunica els blocs de pisos del barri, amb la zona on hi ha els equipaments com ara el camp de futbol, el centre d'assistència primària i el parvulari. Per això, la rambla, tot i estar situada en un dels extrems del barri, a tocar de la riera de Sant Simó, s'hi mou molta gent.

L'associació de veïns confia que el volum de semàfors i passos de vianants faci canviar de ruta molts conductors que acostumen a creuar per aquest vial. Per ara, hi continua havent molt trànsit, sobretot en hores punta i coincidint amb les entrades i sortides de les empreses del polígon.

La inversió de la urbanització, que s'inaugurarà aquest dissabte, ha superat el milió d'euros. S'hi han destinat 1.398.846 euros. L'actuació forma part d'un projecte més ampli per al barri que inclou la construcció de dos aparcaments a tocar de la riera, per damunt del camp de futbol, i una plaça pública que es farà al damunt. Aquestes actuacions tot just comencen. Els cotxes encara aparquen al solar on es farà el pàrquing subterrani amb 267 places, mentre que ja preparen els terrenys per a l'aparcament en superfície de 200 places. Aquest aparcament també beneficiarà els qui treballen al polígon. NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. El futur accés a l'autopista promès per al 2007

>Maresme. Un carril bici al mig de la vorera

>Mataró confia a reduir el trànsit a Rocafonda amb la nova avinguda

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.