| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 3 de juliol de 2022


dilluns, 25 de setembre de 2006
>

Montilla promet que l'Estat invertirà més el 2007 que en els quatre primers anys d'Aznar

Rodríguez Zapatero ven el presidenciable del PSC com «la vacuna» contra un pacte de govern entre CiU i el PP

ALBERT SEGURA. Gavà
El govern de José Luis Rodríguez Zapatero invertirà més diners a Catalunya el 2007 que la suma dels quatre primers anys de l'executiu de José Maria Aznar, després del pacte del Majestic amb CiU. Així ho va prometre ahir el presidenciable del PSC, José Montilla, sense concretar, però, la quantitat exacta de milions d'euros que suposarà l'aplicació de l'Estatut i que reclamen CiU, ERC i ICV. Tampoc no ho va fer el president espanyol, que va limitar-se a garantir que Catalunya rebrà una inversió de l'Estat en els pròxims set anys igual al seu pes en el PIB estatal, «recuperant vint anys». Rodríguez Zapatero va donar la seva paraula que en aquesta mateixa legislatura la Generalitat tindrà una participació «decisiva» en la gestió de l'aeroport del Prat.


+ José Montilla i José Luis Rodríguez Zapatero, ahir a la festa de la rosa del PSC, a Gavà. Foto: TONI ALBIR EFE

Ni els 400 milions d'euros d'augment que calcula el PSOE, ni els 630 que vol el PSC, ni l'increment de més de 900 que reclamen CiU, ERC, ICV i la Cambra de Comerç Barcelona. Els socialistes van continuar amagant ahir la quantitat definitiva d'inversions de l'Estat a Catalunya previstes en els pressupostos del 2007, i només Montilla va avançar una dada. «En només un any tindrem més inversió que en els quatre anys després del pacte del Majestic, que en prengui nota, Mas!», va dir, en el míting anual de la festa de la rosa del PSC a Gavà. Just abans-d'ahir, CiU havia advertit que el candidat del PSC intentaria treure rèdit electoral anunciant l'augment de la inversió estatal a Catalunya. Un increment que fixa l'Estatut però que, tot i així, Montilla va assegurar que serà possible gràcies als socialistes: «S'ha aconseguit per la nostra feina, la nostra capacitat d'influir, de teixir complicitats, de defensar els interessos de Catalunya i sense instal·lar-nos en l'autocomplaença ni en actituds de menyspreu.»

Montilla va definir el vicepresident econòmic espanyol, Pedro Solbes, com «un gran amic i també un negociador dur». I Rodríguez Zapatero es va vantar d'haver «canviat el temps de les inversions de l'Estat a Catalunya». El secretari general del PSOE va prometre, també sense concretar res, que en «aquesta legislatura» la Generalitat «tindrà una participació decisiva en la gestió de l'aeroport de Barcelona», i que si governa Montilla serà «fàcil» entendre's «perquè l'aeroport del Prat tingui encara més futur, més força i es desenvolupi econòmicament bé». Zapatero va criticar CiU perquè ara «parla molt» de l'aeroport però en 23 anys de govern «no va fer res, ni invertir-hi ni reclamar-ne la gestió per a la Generalitat».

El líder del PSOE va utilitzar l'espantall del pacte CiU-PP per vendre Montilla com «la vacuna» contra una reedició de l'acord de l'hotel Majestic entre «la dreta i la nova extrema dreta». «Ara CiU pot dir el que vulgui, però del que digui al que faci, després de tot el temps que va estar amb el PP, haurem de veure-ho», va alertar. Zapatero sospita del fet que «la nova extrema dreta hagi atacat sense parar i amb totes les seves armes Montilla» i, tot i això, «no ataqui el seu principal rival», Artur Mas. El president del govern espanyol va desfer-se en elogis cap al seu exministre d'Indústria, de qui va dir que «té intel·ligència, és el contrari d'un xerraire, prefereix els fets a les paraules, és infatigable, estima la seva terra i sempre té el seu interès personal en un segon pla».

Montilla va tractar els dirigents de CiU de corruptes, i va donar el seu «compromís personal» que els candidats que van en les llistes del PSC si són elegits «treballaran amb dedicació pública per solucionar els problemes dels ciutadans i faran honor a l'escó que ocupin al Parlament», però «no faran cap altra feina, per molt legal que sigui», va dir referint-se al diputat de CiU Antoni Fernández Teixidó. Montilla va dir que les propostes electorals de Mas són «vendre duros a quatre pessetes». NOTÍCIES RELACIONADES

>Maragall fa esperar tres quarts Zapatero i Montilla

>Carod pregunta a Zapatero si també va pactar amb Mas qui governarà

>Zapatero veu Montilla com una vacuna contra el pacte CiU-PP

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.