| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 5 de desembre de 2023


divendres, 15 de setembre de 2006
>

Depuradora de l'Alt MaresmeMÒNICA PALACÍN I PARÍS, PORTAVEU I CAP DE LLISTA DEL GRUP MUNICIPAL D'ERC A PINEDA DE MAR (MARESME)..

L'actitud de CiU durant aquesta legislatura a la Generalitat ha estat del tot desgastadora. Això evidentment ho entenem, ja que han hagut, però no han pogut, pair el fet de deixar de ser els «amos» de Catalunya, que han fet i desfet el que han volgut durant 23 anys. I aquí arribem on jo vull anar a parar, a Pineda i al seu inacabable embolic de l'EDAR (la depuradora de l'Alt Maresme). Convergència governa a tots dos municipis, tot i que amb una diferència abismal. El senyor Campolier governa amb majoria absoluta i no ha de donar explicacions a ningú... tot i que potser algun dia sí que haurà de respondre davant altres forces polítiques i socials del municipi de Santa Susanna.

I per una altra banda, hi ha el senyor Morell, que governa a Pineda gràcies al suport donat pel PSC i ERC. Dos partits que vam investir-lo alcalde amb el convenciment que treballaria colze a colze amb els socis i que entendria el que significa governar en tripartit. Vam pecar d'ingenuïtat.

Al primer entrebanc que ha sortit, l'oposició de l'alcalde de Santa Susanna davant l'emplaçament als peus de mare de Déu de Gràcia, el senyor Morell ha girat l'esquena al municipi i als agents implicats en les mobilitzacions i ha preferit fer un pacte de consens partidista. Un consens que ens deixarà com a herència una depuradora a la mateixa platja, no soterrada com deia algú ingènuament, no. Amb una alçada de sis metres, millor o pitjor camuflat, però sis metres d'impacte visual a tocar dels primers habitatges de Pineda i on milers de conciutadans, turistes i visitants de segones residències venen a passar uns dies per gaudir del sol i la platja. Una depuradora que no deixarà d'ocupar terrenys afectats per la categoria de C1 segons el pla director i, el que és més greu, que costarà molts més euros i que no té cap projecte seriós fet per l'ACA, sinó només un estudi encarregat per l'alcalde de Santa Susanna.

Tot plegat sospitós i poc seriós. La feina de la Conselleria de Medi Ambient, dirigida pel senyor Milà primer i el senyor Baltasar ara, ha consistit a passar del nyap, segons va dir el mateix exconseller, de la pedrera del Montpalau al més gran encara nyap de la façana litoral d'una de les últimes zones del Maresme sense destruir. Serà, doncs, el partit d'esquerres i ecologistes de debò qui acabara de destruir el poc litoral lliure que ens quedava.

Encara haurem de fer cas a un curiós fotomuntatge que corre pel poble... Qui mou els fils?


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.