| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 6 de juliol de 2022


dimecres, 13 de setembre de 2006
>

El PP qualifica de presa de pèl retirar el títol d'alcalde perpetu de Girona a Franco

Diu que no sap si Nadal no li va retirar per complexos o raons familiars i s'absté en el ple

DAVID BRUGUÉ. Girona
El ple de Girona no va aprovar ahir per unanimitat la retirada del títol d'alcalde perpetu de la ciutat al dictador Francisco Franco. El PP es va abstenir i va qualificar de presa de pèl la proposta perquè, segons va dir, arriba a les portes d'unes eleccions, perquè el PSOE ho mana i perquè arriba tard. Els populars sostenen que l'acord es podria haver pres fa molt temps i van assegurar que no saben si l'exalcalde, Joaquim Nadal, no ho va fer en 22 anys d'alcaldia per «complexos o per raons familiars». Per altra banda, CiU va tornar a criticar l'equip de govern arran de les sentències sobre la construcció del gimnàs del parc del Migdia.


+ Els tres regidors del PP. Concepció Veray es mira Josep Toribio i Joan M. Castel. Foto: D. BRUGUÉ

Mentre que l'alcaldessa, Anna Pagans, qualificava l'acord d'acte de responsabilitat, la portaveu del PP, Concepció Veray, ho considerava una presa de pèl. Bàsicament pel fet que creu que l'acord es podria haver pres l'any 1979 «i no haver esperat 27 anys per dir que han superat la dictadura». «Nosaltres ja vam superar-ho llavors», va dir. En un to incisiu, Veray va assegurar que la proposta arriba en mal moment, a les portes d'unes eleccions autonòmiques, i que no pensa entrar en la polèmica que segons ella pretenen engegar els socialistes en l'àmbit de l'Estat espanyol perquè «no es pot tractar aquest tema amb lleugeresa». «Per què el senyor Nadal no ho va fer mai en els anys que va ser alcalde? Jo no sé si no ho va fer per complexos o per raons familiars, però no crec que a hores d'ara ningú pensi que Franco és l'alcalde de la ciutat», va concloure Veray, que va acabar dient que la proposta es pren per tapar les mancances de la gestió del govern a la ciutat i va acabar amb un lacònic «benvinguts a la democràcia».

De fet, la resta de portaveus no van fer gaire cas al PP. El d'ICV-EA, Joan Olòriz, s'hi va referir prèviament dient que no es pot mantenir com a legítim un règim il·legítim i va destacar que s'ha restituït la sobirania popular als ciutadans per escollir els seus representants. Cristina Alsina (ERC) va parlar de la recuperació de la memòria història i va recordar que es pretén fomentar, per exemple, la figura de l'expresident de la Generalitat Josep Irla.

Per la seva banda, Zoila Riera (CiU) va manifestar que el títol s'havia concedit per celebrar els «25 anys de pau, quan en realitat van ser 25 anys de por» i Joan Pluma, del PSC, va dir que podia arribar a entendre les reserves del PP però no el to que va utilitzar Veray. «El que diem és que no volem aquell passat», va afirmar Pluma.

Festes locals - S'estableixen el 29 d'octubre (Sant Narcís) i el 25 de juliol (Sant Jaume) com a festes locals.

Enganxada per la neteja - El regidor del PP Joan Maria Castell i el de Sostenibilitat, Enric Pardo, van tenir una enganxada quan el primer, en criticar la neteja a Fontajau, va recomanar l'altre que faci més carrer i menys despatx. Pardo li va recordar que hi ha una bústia d'avisos pels casos en què no s'ha actuat prou bé.

TDT - S'aproven els estatuts del consorci per al canal de Televisió Digital Terrestre (TDT).

Parador del Güell - Es canvia el sistema de gestió de la urbanització del Parador del Güell, que assumiran els propietaris.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>El gimnàs del Migdia, altre cop

>El PP no vota a favor de retirar el títol d'alcalde perpetu de Girona a Franco

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.