| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 9 de desembre de 2023


dimarts, 12 de setembre de 2006
>

Sí a la depuradora

Després d'un any de manifestacions, declaracions i negociacions, finalment s'ha aconseguit el consens imprescindible de totes les administracions perquè la depuradora de l'Alt Maresme tiri endavant

opinió President de Convergència i Unió a Pineda de Mar

ENRIC CREUS I MARQUÈS..

Finalment, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha confirmat la ubicació definitiva de la depuradora de l'Alt Maresme. Serà en uns terrenys de titularitat pública, entre la platja i la via del tren entre els termes municipals de Pineda i de Santa Susanna. Després d'un any de manifestacions, de declaracions i de negociacions inacabables, s'ha aconseguit el consens perquè la depuradora de l'Alt Maresme tiri endavant.

No es construirà ni a Montpalau, ni al Pla de Grau de Malgrat, que era i és l'opció de CiU, ni tampoc al Pla de Gràcia, però es construirà amb el consens de totes les administracions afectades i, el que és més important, serà una de les millors depuradores de l'entorn, perquè estarà integrada en el medi, sense males olors, semisubterrània, amb una planificació futura per al terciari i amb una comissió de seguiment del projecte, que inclourà representants dels veïns, dels polítics i dels tècnics, que fa que puguem tenir totes les garanties necessàries del seu bon funcionament.

Convergència i Unió de Pineda sempre hem tingut molt present que la situació del municipi pel que fa a la depuració de les seves aigües era del tot insostenible. Calia una depuradora, i ara que ja s'ha desencallat el conflicte sobre la seva ubicació, reclamem que l'ACA agiliti els tràmits perquè es construeixi, ja que el municipi de Pineda necessita aquest equipament, i de manera urgent.

De fet, la necessitat que té el municipi d'aquesta infraestructura ha fet que CiU fes tot el possible perquè la seva ubicació fos mediambientalment sostenible i socialment acceptada. Per això vam acceptar la seva ubicació a Montpalau i vam aconseguir que les canonades de la depuradora anessin per fora de la riera. També vam assistir a totes les manifestacions organitzades per les associacions de veïns, i vam propiciar l'acord unànime de tots els alcaldes perquè la depuradora s'ubiqués al Pla de Grau de Malgrat. CiU també es va afegir al consens social per intentar que la depuradora s'ubiqués al Pla de Gràcia, i també vam donar suport als pagesos perquè l'ACA no afectés els terrenys agrícoles protegits...

Des de Pineda s'ha intentat tot davant de l'ACA per resoldre aquesta situació, fent noves propostes, proposant noves millores, però l'ACA no ha volgut mai canviar la ubicació i, en tot cas, per canviar-la reclamava que fos a l'entorn de l'antiga decantadora i amb el consens dels municipis de Santa Susanna i Pineda. També tots els partits polítics locals (inclòs el PSC, que el 5 de juliol passat afirmava textualment que «no hi haurà solució sense consens. És per això que valorem, demanen i, és més, insistim en la necessitat de trobar el consens dels alcaldes de CiU de Santa Susanna i Pineda de Mar, els màxims representants dels municipis») reclamaven consens per trobar una ubicació definitiva a la depuradora, i les associacions de comerciants i hotelers també; és més, aquest sector ja ha posat de manifest que l'indret on es construirà la depuradora és la millor ubicació que ha proposat l'ACA fins ara. Per a tots era evident, per tant, que s'havia d'arribar a un acord i de manera immediata. Doncs bé, aquest nou acord s'ha donat i l'Agència Catalana de l'Aigua, finalment, l'ha assumit. Pineda tindrà la depuradora que necessita i tots plegats ens beneficiarem d'una millora molt substancial en la qualitat de vida del nostre municipi.

El procés ha estat dur i costós, ja que eren moltes les parts implicades i, el que és més important, la decisió no depenia ni de Convergència i Unió ni de l'Ajuntament de Pineda, però el sentit de la responsabilitat i la coherència de CiU respecte als ciutadans de Pineda i pel que fa a la necessitat del municipi d'aquest equipament, ha fet possible que la depuradora de l'Alt Maresme pugui ser una realitat ben aviat. Tots hi guanyarem, però tots hi hem perdut una mica. Això és el consens.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.